2024-09-07 98 views
老婆OT,帶住仔仔等老婆放工,但係我哋兩個都有啲肚餓,就打算先帶住仔仔喺老婆工作單位附近搵晚餐食。之後就搵到呢間【茶記研究所】,啱啱仔仔話想食西餐扒,我睇餐單上面呢度有賣西餐,就決定喺呢度用餐啦。呢度嘅人潮幾多,仔仔話覺得呢度咁多人,一定會好好食!雖然要排咗一陣隊,但其實都冇耐就到我哋入座用餐啦。呢度嘅環境唔會畀人一種好雜嘅感覺,反而係好高檔嘅茶餐廳感覺,而且食物賣嘅價錢都唔會貴,算係中規中矩。可以講嘅係,菜品真係選擇好多,仔仔睇住乜都想食。最後我點咗【雞扒鐵板餐】畀仔仔,只需要88蚊,雞扒幾大塊,仲有配蔬菜、炸薯條同煎蛋,仲附帶餐湯餐包,一餐食落絕對可以食得好飽。仲點咗一杯【凍檸茶】畀仔仔,我睇佢一個人好乖好安靜咁慢慢食,覺得真係好食,唔係仔仔都會挑食唔食。份量真係好足,仔仔一個人係食唔晒,最後外帶返屋企畀媽咪食。我自己就點咗【大滿足雜扒鐵板餐】,兩種肉扒,只要98蚊,份量真係好大,我都食到肚子非常撐,最後都係外帶返屋企同老婆一齊食。仲有一杯【凍檸檬蜜糖咖啡】,飲咗真係提神醒腦,酸酸甜甜,仲帶啲咖啡嘅微苦,飲咗好爽。最後我哋兩仔爺食得非常開心,仔仔仲求我下次要帶佢同媽咪一齊嚟。睇住辛

最後我哋兩仔爺食得非常開心,仔仔仲求我下次要帶佢同媽咪一齊嚟。睇住辛苦加班嘅老婆,我下次一定會帶佢嚟享受一下呢度嘅美食!!