2021-03-21
y帶你嚟銅鑼灣一間露營主題餐廳🏕。室內係小木屋🛖設計,加上民族風cushion,好有holiday mood~室外係人造草皮,有露營櫈及梳化兩種選擇。Jenny係星期六下午3:30左右嚟到,發現室內位多人但未至於坐滿;室外反而唔多人坐——可能因為太曬。但Jenny無懼紫外線,影盡室外colourful 露營setting 比大家睇⛺️😌揀咗利用露營元素,就地取材整張吊床咁的彩色吊椅;唔用露營枱?就有一個貼滿唔同運動用品品牌貼紙的鐵箱做枱,夠晒特別😍⚠️溫馨提示:室外真係好曬🌞,怕曬影完相返室內坐啦~𝙁𝙤𝙤𝙙🥪Beef sando $108真身係牛肉三文治,切到細細件好似公司三文治咁。牛肉唔老啱啱好,洋蔥炸過加酸醬,麵包仲要烘兩面———唔怪得咁多人嗌😋🦑炸魷魚 (跟餐免費)平時最怕入口成pat粉,但佢炸粉唔厚,唔會好乾好難入口,反而香脆得來一啲都唔油膩,再加埋少少檸檬汁,都幾開胃。跟餐免費來講冇諗過咁大碟,有驚喜喎~🍫朱古力 brownie 配雲呢拿雪糕(跟餐免費)係比較fudgy 嘅brownie,濕潤感較重,入口軟熟creamy。唔會太甜,襯埋雪糕啱啱好。𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨🍸Dear Joe
⚠️溫馨提示:室外真係好曬🌞,怕曬影完相返室內坐啦~
𝙁𝙤𝙤𝙙
🥪Beef sando $108
🦑炸魷魚 (跟餐免費)
🍫朱古力 brownie 配雲呢拿雪糕(跟餐免費)
𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨
🍸Dear Joe $128
主調係英國蘇格蘭西部的「亨利爵士(Hendrick's)琴酒。呢杯係三杯入面有水味最重嘅一杯,酒精感都係重嘅。
🌹Rose 2.0 $118
日本清酒配上接骨木花利口酒,一個字,得!清香易入口,飲落會出咗少少fruity 嘅感覺,啱晒咁熱嘅天氣飲。
🌸Purple Ski $128
三杯入邊買相最靚嘅一杯,真係有薰衣草做裝飾。主調係櫻花琴酒,酒精味冇第一杯咁重,入口都smooth。
Jenny 覺得食物水平真係幾高,跟餐價錢又唔係好貴喎~唔使排隊得嚟主題又特別,都幾值得去試吓😋😍
𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙨𝙥𝙤𝙩
室外露營位