2022-05-15 126 views
香港好多日本過江龍都係主打日本拉麵 可能會有一兩款沾麵但呢間餐廳就係少有主打日式撈麵🇯🇵我一向更鍾意撈麵沾麵類因為覺得面只會更彈牙同埋更加食到醬汁同配料嘅味道😋呢間餐廳總共提供8款沾麵仲有1款拉麵 迷你丼飯 小食 雪糕 同埋飲品。貼心位係每張枱都有附上撈麵嘅食法:將醬料攪拌均勻2️⃣享用三份一後,可添加黑胡椒3️⃣享用三份二後,可添加KOKORO秘製香醋4️⃣吃完撈麵後,可加入米飯(向職員索取),並攪拌成肉燥飯🥢明太子忌廉撈麵 $89撈麵有Msize 同埋 Lsize分別係150g同埋220g麵量材料有隻生蛋黃 叉燒 辣肉碎 大蔥 蔥花 紫菜碎 生蒜 荀 同埋主角明太子叉燒切成一粒一粒好厚肉 肉質唔算特別嫩比較有咬口🐽明太子味道鹹鮮鹹鮮 配搭忌廉質地濃稠順滑麵條採用咗小麥粉製成所以好Q彈唔軟爛🍜將明太子醬撈勻會有啲西式意粉嘅感覺因為Msize唔算好多所以食完一碗都唔會好濟好膩咁👍🐔柚子鹽味撈麵 $79呢款嘅配料同上面最大分別係個明太子醬轉咗柚子鹽調味🍊而且叉燒粒粒變咗雞胸肉雞胸肉肉質彈牙唔係煮到軟稔嗰種簡單用鹽同黑胡椒調過味🧂柚子味的確好突出 屬於比較清新嘅一款🤩呢款嘅麵條係凍食所以口感同上面嗰款
香港好多日本過江龍都係主打日本拉麵 可能會有一兩款沾麵
但呢間餐廳就係少有主打日式撈麵🇯🇵

呢間餐廳總共提供8款沾麵
仲有1款拉麵 迷你丼飯 小食 雪糕 同埋飲品。
貼心位係每張枱都有附上撈麵嘅食法:

將醬料攪拌均勻