2017-03-10 232 views
HAPPY FRIDAY, 最想就緊係同朋友吹下水,飲下酒放鬆下, 又唔想去D高檔餐廳,openrice一下就發現咗呢間串燒店, 少有喎, 咁咪試下。可能七點幾時間尚早冇咩人, 都唔駛點排隊, 不過去到先知原來坐出面 *o*! 一多客黎就會開摺枱摺凳 有一種去咗台灣/韓國嘅感覺!雖然d伙記都好後生(佢地自嘲係廢青 lol) 但佢地都幾細心架, 一黎就遞個紙巾桶黎 (成日覺得呢D小店先有)。一心黎到食串燒緊係樣樣都想試下…喺控制之下叫咗: 魷魚筒、五花腩、雞軟骨、墨魚嘴、雞腎、珍寶腸、生蠔, 怕冇澱粉質落隔唔夠飽仲一人一碗酸辣粉添! 重要的是, 有啤酒。 特別推介嘅係魷魚筒、五花腩、雞軟骨同珍寶腸!魷魚筒: 超大舊, 好香, 熱辣辣食好正五花腩: 厚薄適中, 嗰份肥而不膩溶落口嘅感覺冇得輸!雞軟骨: 本人至愛, 點燒都唔會厭 (係偏心)珍寶腸: 又係好大舊 外脆內軟 好滿足!酸辣粉就點咗薯粉, 正正常常, 因為本身唔想食咁辣, BB辣就已經好OK了。唔知係咪食咗咁多小食又飲啤酒…好飽…碗粉好似食極都唔完咁…lol”總括黎講, 希望呢間嘢長有長做 同埋KEEP住呢個水準, 一定會同朋友多D
HAPPY FRIDAY, 最想就緊係同朋友吹下水,

飲下酒放鬆下, 又唔想去D高檔餐廳,

魷魚筒: 超大舊, 好香, 熱辣辣食好正

五花腩: 厚薄適中, 嗰份肥而不膩溶落口嘅感覺冇得輸!

雞軟骨: 本人至愛, 點燒都唔會厭 (係偏心)

珍寶腸: 又係好大舊 外脆內軟 好滿足!

總括黎講, 希望呢間嘢長有長做 同埋KEEP住呢個水準, 一定會同朋友多D黎幫襯支持!
五花腩 (左)
墨魚嘴、雞腎、雞軟骨 (左起)
珍寶腸
生蠔
魷魚筒
墨丸酸辣紅薯粉
2017-02-24
$120 (Dinner)
五花腩 (左)
墨魚嘴、雞腎、雞軟骨 (左起)
珍寶腸
魷魚筒