2016-09-17 477 views
奧海城行完街,食埋飯先返屋企,是晚食左樂天客棧,之前食過覺得不錯,今晚又食佢先。開了潽洱茶 ($7/位),茶味香純不錯飲,侍應還送上一份小食 ($15),今天是炆栗子同花生,很軟腍入味。點了小食皮蛋 ($18),皮蛋晶瑩剔透,蛋心情流心狀,勁吸引呀~一口咬下,蛋白部份啫喱狀甚爽口,蛋黃部份綿滑,再加上一口酸薑,真是人間美食。馬來風光 ($72小),炒得夠鑊氣,用了參巴醬去炒,味道濃郁但不過咸,通菜很嫩,十分好味!咖啡雞 ($88小),見呢款很多人點所以點一份試試,果然咖啡味香濃,好特別呀,有點似食緊tiramisu嘅味道,哈哈,雞件亦很滑,好味有特式。當歸花菇雲耳蒸鱸魚片 ($108),最後仲點左魚,勁香當歸味,鱸魚片好嫩滑,勁新鮮,啖啖肉完全無骨,好味到汁都撈哂。白飯 ($9),啲餸太好味了,兩個人食左三碗飯,白飯都係用上靚絲苗米,正。這裏最好係啲餸可以有大中小size揀,人少少都可以點多幾款,枱同枱間又濶落,好坐又好味,正。

2016-09-08
$150 (Dinner)