2021-11-21
北京菜必會食片皮鴨 一定吾知好無食 所以搵左好耐 見啲間環境好靚 又好似好好食 裝修都主要以古代風格為主 牆身都掛上古裝掛畫 而且每枱大圓枱都放左金魚缸 好過癮-🧏🏻♀️溫馨提示:佢餐廳位置都好多 如果早啲去食都吾洗book枱 而且佢每樣份量都好多 所以大家人數叫返相應份量 一定好舊飽 吾怕吾夠食😂-▪️ 北京填鴨(半隻) $228▪️ 水煮魚片 $138▪️ 京燒排骨架 $118▪️ 油潑麵 $88#北京填鴨當然要叫啲間餐廳主打,有得簡半隻或者一隻,我叫左半隻,佢包埋香脆鴨皮連京蔥、青瓜條同埋薄餅。填鴨切得好整齊,而且油膩感吾會好重,脂肪比例岩岩好,包埋連埋海鮮醬食好惹味。已啲個價錢食,質素已經好高,鴨肉都吾嚡身。#水煮魚片 佢嘅魚片好滑身,而且份量都好多,每塊魚片都好大塊,基本上3-4人食都好足夠,不過如果鍾意食辣嘅朋友,可能就會覺得唔夠辣,不過朋友唔係好食得辣,佢覺得啱啱好,而且唔會比辣嘅味道完全掩蓋魚鮮味。#京燒排骨架 一份6條,醬汁好夠味,而且肉都煮到好淋身,肉同骨都基本上啱啱好,分離最鍾意係佢有軟骨,食落好爽口,肉質好嫩滑,口感好好。#油潑麵呢個面同我想像唔同,我本身以為係辣椒油拌
▪️ 北京填鴨(半隻) $228
▪️ 水煮魚片 $138
▪️ 京燒排骨架 $118
▪️ 油潑麵 $88
#北京填鴨
#水煮魚片
#京燒排骨架
#油潑麵
呢個面同我想像唔同,我本身以為係辣椒油拌麵,但原來係將葱花碎、花椒粉、鹽等配料平鋪係麵上,感覺味道好怪,同好乾身,可能吾太岩我味道🤣
—————————————-——————-—————-
📍Location
旺角西洋菜南街218-220號生發大廈3樓
🕙Business hours
星期一至日 11:00-15:00
17:30-23:00
𝖂𝖊𝖑𝖈𝖔𝖒𝖊 𝖘𝖍𝖆𝖗𝖊 𝖞𝖔𝖚𝖗 𝖋𝖊𝖊𝖑𝖎𝖓𝖌𝖘 ✍🏻