Restaurant: Beijing Home
Terms & Details:
Restaurant: Beijing Home
Info:

屋企人食飯,17人一圍叫咗「事」套餐,再散叫幾碟餸餐廳位置隱蔽,比較難搵星期日晚都唔多人🥶有啲冷場▶️ 五福大拼盤有青瓜海蜇、焗土雞、素鵝等味道酸酸甜甜▶️ 排骨炆鮑魚有唔少大粒罐頭鮑魚排骨都幾多肉,另外仲有薯粉墊底▶️ 紅燒雞絲魚翅每人一碗,類似碗仔翅材料比較少,落咗啲薑粒🫢湯扁稀▶️ 烤北京填鴨填鴨OK嘅,算多肉配埋青瓜同蔥食,自己落醬不過餅皮麻麻哋🫓黐埋晒一齊,同時偏乾偏硬▶️ 胡同炸脆雞全晚食得最多就係呢碟餸😂唔算好食,勝在多肉個皮的確好脆口,唔油膩可惜雞肉偏嚡偏乾🐔▶️ 老家柚子魚真係有西柚,味道偏苦魚整得唔錯嘅🐟外皮香脆,調味適中魚肉唔多但尚算嫩滑▶️ 宮保大明蝦蝦球夠大粒,外皮炸至金黃色🦐配埋三色椒▶️ 瑤柱扒時蔬上面有瑤柱絲,配上幼細嘅豆苗菜可能煮過火咗啲,芡汁亦比較重▶️ 北京水餃比一般餃子細粒少少🥟全部韭菜餡,豬肉比例唔多外皮偏厚,不過個人覺得OK,有質感咬口▶️ 炒刀削麵呢個算幾好食,同上海粗炒製法相近炒入椰菜、芽菜等,咬落清脆醬料有老抽,味道甜甜地刀削麵偏薄但夠闊🍜好索汁,都有少少煙靭口感嘅 (不過當然唔夠出面真係刀削嗰啲咁彈牙)▶️ 老家生菜包 ($148)完全唔係北京菜,係泰式風
屋企人食飯,17人一圍
叫咗「事」套餐,再散叫幾碟餸
餐廳位置隱蔽,比較難搵
星期日晚都唔多人🥶有啲冷場

▶️ 五福大拼盤
有青瓜海蜇、焗土雞、素鵝等
味道酸酸甜甜
五福大拼盤

▶️ 排骨炆鮑魚
有唔少大粒罐頭鮑魚
排骨都幾多肉,另外仲有薯粉墊底
排骨炆鮑魚

▶️ 紅燒雞絲魚翅
每人一碗,類似碗仔翅
材料比較少,落咗啲薑粒🫢
湯扁稀
紅燒雞絲魚翅

▶️ 烤北京填鴨
填鴨OK嘅,算多肉
配埋青瓜同蔥食,自己落醬
不過餅皮麻麻哋🫓黐埋晒一齊,同時偏乾偏硬
烤北京填鴨

▶️ 胡同炸脆雞
全晚食得最多就係呢碟餸😂
唔算好食,勝在多肉
個皮的確好脆口,唔油膩
可惜雞肉偏嚡偏乾🐔
胡同炸脆雞

▶️ 老家柚子魚
真係有西柚,味道偏苦
魚整得唔錯嘅🐟外皮香脆,調味適中
魚肉唔多但尚算嫩滑
老家柚子魚

▶️ 宮保大明蝦
蝦球夠大粒,外皮炸至金黃色🦐
配埋三色椒
宮保大明蝦

▶️ 瑤柱扒時蔬
上面有瑤柱絲,配上幼細嘅豆苗
菜可能煮過火咗啲,芡汁亦比較重
瑤柱扒時蔬

▶️ 北京水餃
比一般餃子細粒少少🥟
全部韭菜餡,豬肉比例唔多
外皮偏厚,不過個人覺得OK,有質感咬口
北京水餃

▶️ 炒刀削麵
呢個算幾好食,同上海粗炒製法相近
炒入椰菜、芽菜等,咬落清脆
醬料有老抽,味道甜甜地
炒刀削麵

▶️ 老家生菜包 ($148)
完全唔係北京菜,係泰式風味
豬肉偏辣🌶️生菜就幾新鮮嘅

▶️ 魚香肉絲 ($108)
有黑木耳、肉絲、紅蘿蔔絲
醬汁又甜又酸🫢
魚香肉絲

▶️ 糖醋小排骨 ($118)

▶️ 生日壽桃
Size比較細,而且入面係紅豆餡而非蓮蓉🍑
紅豆餡OK,唔算好甜
包暖笠笠,質感有嚼口,唔會太硬
算係今餐唔錯嘅一樣嘢
生日壽桃
食物味道偏濃而不正宗,一係過咸一係過酸,然而份量多
環境OK,包咗房,有私人空間
姐姐服務唔錯,上菜亦夠快
Set $4580,今餐應該$400一個人左右,係食得飽但味道麻麻,唔值
$400 (Dinner)
宮保大明蝦
炒刀削麵
生日壽桃
2024-06-13 2327 views
和朋友們定期聚會,選了這家京菜館。它的裝修具京式風格,餐桌下有一個玻璃魚缸,十分有趣。 餐牌厚厚的,食物選擇甚多。 我們享用了以下食物:  蟹粉撈麵 ($138)  麵條腍身滑溜,把蟹粉淋上去,每一條都沾滿了蟹粉的顏色和味道。 魚香茄子 ($96) 很有鑊氣,茄子嫰滑多汁,好吃難停。 糖醋小排骨 ($118) 酸甜的糖醋味開胃醒神,肉質軟腍。 蕃茄炒菜花 ($88)  健康的蔬菜,蕃茄味道清甜,椰菜花爽脆。 白菜豬肉水餃 ($78 / 8隻)  外皮滑溜,一口咬下去醬汁即爆開,餡料充滿白菜和豬肉,很飽滿。 北京填鴨 ($228 / 半隻)  這裡的招牌菜之一,烤鴨排列整齊,每一件大小相近,外皮口感香脆,肉質軟腍多汁,配了麵粉皮、醬汁和青瓜一起吃,具傳統風味。 小籠包 ($78 / 6個)  每一隻脹卜卜,肉汁甜美,豬肉新鮮香滑。 高力豆沙 ($88 / 6個)  這甜品炸得金黃香脆,內裡紅豆蓉甜美動人。 這頓飯食物不錯,店員們親切友善。

餐牌厚厚的,食物選擇甚多。

我們享用了以下食物:

蟹粉撈麵 ($138)

魚香茄子 ($96)

很有鑊氣,茄子嫰滑多汁,好吃難停。

糖醋小排骨 ($118)

酸甜的糖醋味開胃醒神,肉質軟腍。

蕃茄炒菜花 ($88)

健康的蔬菜,蕃茄味道清甜,椰菜花爽脆。

白菜豬肉水餃 ($78 / 8隻)

北京填鴨 ($228 / 半隻)

小籠包 ($78 / 6個)

每一隻脹卜卜,肉汁甜美,豬肉新鮮香滑。

高力豆沙 ($88 / 6個)

甜品炸得金黃香脆,內裡紅豆蓉甜美動人。

這頓飯食物不錯,店員們親切友善。
2024-05-26
$160 (Dinner)
  • 蟹粉撈麵
2024-05-18 1458 views
扁皮鴨成碟有1/4 係肥肉😨高力山楂入邊係一舊糕,唔係好似豆沙咁既醬擔擔面亦都唔係平常食嘅味道冇花生醬冇花生啲面亦都唔係陽春面羊肉餃子亦都冇羊肉味總括來說偏貴此做遊客生意多啲裝修就好靚
扁皮鴨成碟有1/4 係肥肉😨
高力山楂入邊係一舊糕,唔係好似豆沙咁既醬
擔擔面亦都唔係平常食嘅味道
冇花生醬冇花生啲面亦都唔係陽春面
羊肉餃子亦都冇羊肉味
總括來說偏貴
此做遊客生意多啲
裝修就好靚
2024-05-18
$300 (Lunch)
2024-05-04 1273 views
今日五一黃金周星期六去咗北京人家食夜晚一行10人,叫了松子魚,片皮鴨,叉子燒餅加榨菜肉絲,鍋貼,小籠包,老家炒年糕,蔥爆羊肉等等。上菜前已經叫他慢慢上菜,但他都是用大陸式嘅上菜速度一嘢將十幾碟嘢一次過放晒喺張枱度,(其實當日個場都唔爆,七點幾仲有四五成枱都未full,我都唔知佢咁趕嚟做乜,好似叫我食快啲咁,但佢又冇客喎)其實小籠包嗰啲同片皮鴨一定要熱食囉,如果唔熱其實都唔會好食得去邊。但既然佢上咗嚟咁就算啦。仲有佢啲冷氣好凍,吹住成張枱啲餸,已經叫佢校細個冷氣,但都冇用,依餐飯啲餸好快就涼了…總之個片皮鴨食咗一兩塊之後經已凍晒,個片皮鴨啲皮又好快凍晒,隻鴨仲要收四百幾蚊添,我真係覺得喺街邊食嗰啲仲熱辣辣囉⋯⋯其實作為一個香港人我都好想喺香港消費,而家普遍嚟講香港嘅晚市只能做一輪,佢都唔serve得好少少,餐廳都維持咁嘅水準服務,真係好難怪香港人上大陸消費。 (真係無下次囉sorry)

2024-05-04
$250 (Dinner)
Celebration
Mother's Day
  • 拔絲香蕉
2024-04-02 1390 views
上星期一喺尖沙咀行完街,比較夜嘅時間有啲肚餓,又諗起想食片皮鴨,所以就去咗K11附近搵片皮鴨食。不過,不知道是否夜了一點,去到嘅時候叫咗半隻片皮鴨,但係覺得肉質比之前吃的差了,水準好似下降咗…不知道是不是因為比較夜吃才會有此情況。唯一仍然喜歡這家店的,就是桌下那盆嚷着的金魚,這種唯美的感覺,也真是不錯!

2024-03-03 1502 views
年初四,約咗幾個朋友出嚟團拜,去咗河內道嘅北京老家度食。新年驚人多,所以過年前就已經打電話嚟訂枱,所以一上到嚟就有枱。一出電梯就好似去咗北京咁,裝修古色古香。有啲枱嘅枱面下面養咗一盤金魚,一路食一路望住啲魚游水都幾得意。講返叫餸,過年有啲套餐,我哋叫咗個二人餐然後再加餸。套餐有雞絲粉皮拼海蜇手拍青瓜,酸辣湯,糖醋魚片同干焗四季豆,仲有兩粒小籠包,唔知係咪肚餓,所以呢幾樣餸都好好食。之後加咗蔥爆羊肉,北京爆炒麵同埋麻辣肚絲,呢三碟質素就比較差啲。見差唔多飽,就叫咗個高力豆沙做甜品,呢個高力豆沙都係麻麻地,因為啲蛋白好實。整體嚟講比我預期中差,未必會再嚟食。
年初四,約咗幾個朋友出嚟團拜,去咗河內道嘅北京老家度食。

2024-02-13
$300 (Dinner)
2024-02-14 1547 views
北京老家. 用餐日期: 2024年2月晚餐茶位 $15/位餐廳既裝潢好有特色,好有老北京既味道。枱既下面係一個魚缸,食野既時候可以見到D魚游黎游去,好得意。餐廳服務好好,收碟上菜都好快手,都仲未舉手已經有服務員自動行過黎問你有咩需要。《$78 胡同素鵝》係全腐皮整成既素鵝,炸過之後最外層既腐皮變得好乾,唔脆仲有少少難咬開,中間既就還好,收$78 好似性價比唔太高啦。《$118 糖醋小排骨》份量都幾多,但每件都唔算好多肉。排骨好淋,一咬落去就成條骨甩出黎,糖醋汁味道岩岩好,唔會話好甜又或者好酸,個平衡攞得岩岩好。《$428 北京填鴨(一隻)》隻鴨上碟就舖得好靚,鴨皮金黃色但唔夠脆,鴨肉好乾好柴,冇哂肉汁。配最基本既蔥絲同青瓜絲,配料切得比平時食既短同細條,唔知係唔係店家專燈咁處理,想方便食用。餅皮都出出地事,蒸既時候中間冇放張紙分開D餅皮,導致幾塊皮痴埋一齊,好難攞。而且餅皮亦都係乾爭爭,唔貼心得黎細節又唔做好,麻麻地。《$108 干煸京豆》雖然餐牌上有注明有辣,但食落又冇咩辣味。四季豆炒得好好食,鮮嫩冇渣,非常唔錯。《$108 胡同炸脆雞(半隻)》其實係近似炸子雞,皮脆但肉可以再嫩D,
北京老家

用餐日期: 2024年2月晚餐

茶位 $15/位

《$78 胡同素鵝》

《$118 糖醋小排骨》

《$428 北京填鴨(一隻)》

《$108 干煸京豆》

《$108 胡同炸脆雞(半隻)》
其實係近似炸子雞,皮脆但肉可以再嫩D,$108呢個價錢算可以接受。

《$118 酥炸茄盒六個》
呢個比想像中更有驚喜,茄子切片後釀入一層薄薄既豬肉,再攞去炸,最後係上面灑番少少椒鹽。食落去既時間,首先感覺到炸皮既香脆口感,茄子仲係水份十足,加上剛剛熟既豬肉層,好特別既食法。

《$78 小籠包》
小籠包一籠有六隻,皮薄得黎唔會一夾就穿,入面肉餡既份量岩岩好,但湯汁偏少。

《$88 上湯津白》
除左津白之外仲加左好多菇菌同蝦仁,蝦仁應該係急凍蝦仁黎,冇咩蝦味,食個爽字,上湯都係普通雞湯味,食完唔會渴喉,不過不失。

《$98 北京燒餅(三個)跟炸菜肉末》
北京燒餅三個就切開左一半,總共有六件,方便客人瓖肉末入去。炸菜占既比例唔多,唔講都唔係好食得出有,但燒餅酥脆好食,上面既芝麻令個餅更加香,同肉碎一齊食相當不錯。

人均消費:$250
環境:8/10
食物:7.5/10
服務:7.5/10
性價比:8/10

整體:7.5/10

#香港 #美食 #香港美食 #foodie #食評 #北烹京老家 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #香港 #片皮鴨 #素鵝 #糖醋排骨 #北京填鴨 #干煸京豆 #炸子雞 #酥炸茄盒 #小籠包 #上湯津白 #北京燒餅
2024-02-13
$250 (Dinner)
2024-01-14 1638 views
平時食得西餐中菜多但北京菜都比較少食難得做冬就同埋屋企人一齊試一試北京老家—————————前菜有蒜泥白肉同埋海蜇青瓜份量都唔少 作為前菜味道都好好一定要講一講呢度嘅片皮鴨皮唔會好厚 鴨肉熱辣辣份量夠晒小籠包多肉又多汁一人一個熱辣辣啱啱好京蔥炒羊肉男朋友鍾意食羊啱晒份量又多又惹味如果用黎送飯真係一流全晚嘅主角一定係呢條柚子桂花魚桂花魚炸魚啖啖肉又香口加埋柚子汁酸酸地超好食!我哋仲叫咗個羊肉湯麵湯嘅味道好濃再加埋大量嘅菜夠晒健康另一碟澱粉質就係炒刀削麵同樣都有菜同埋肉類不過個人就鍾意湯麵多啲蒜蓉炒豆苗仲保持到綠嫩爽口鍾意食甜品嘅我哋仲叫咗個拔絲士多啤梨同埋豆沙窩餅最後食埋今餐嘅紫米露全部人都好飽金山所有人一致比99分!
平時食得西餐中菜多

如果用黎送飯真係一流

全晚嘅主角
一定係呢條柚子桂花魚
桂花魚炸魚啖啖肉又香口
加埋柚子汁酸酸地超好食!

我哋仲叫咗個羊肉湯麵

仲叫咗個拔絲士多啤梨
同埋豆沙窩餅

最後食埋今餐嘅紫米露
全部人都好飽

金山所有人一致比99分!
2024-01-06 1151 views
#MY吃貨梓幸👧🏻突然話好想食雲吞雞小籠包😋行到尖沙咀國際商業信貸銀行大廈8樓發現有間官府菜🥢性價比高🆙環境裝修又古色古香😍每碟既分量亦都大👅食到要打包返屋企🤭服務姐姐超級友善細心💜仲主動幫忙我地打包🙌🏻好貼心喔✨超級推介菜式🏆薺菜炒年糕💜温馨提示🙇🏻‍♀️記得訂位…真系好爆場🔥🔥🔥🌟薺菜炒年糕年糕口感超級的QQ~軟軟糯糯~薺菜切得夠細粒👍🏻亦非常爽口🌟雞絲粉皮麻醬質地香滑中帶點濃厚芝麻味✨雞絲撕得夠幼身👍🏻粉皮有咬勁口感🌟砂鍋雲吞雞湯湯頭非常🉐濃郁金華火腿飲落口濃而不膩👍🏻🌟小籠包一貫水準💯包中湯汁分量足💧🌟慈禧牛肉手擀麵🍜個塊牛𦟌淋滑程度極高😋手擀麵麵條吸滿牛肉湯好好吃
超級推介菜式🏆薺菜炒年糕💜

一貫水準💯包中湯汁分量足💧

🌟慈禧牛肉手擀麵🍜
個塊牛𦟌淋滑程度極高😋手擀麵麵條吸滿牛肉湯好好吃
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 薺菜炒年糕
2024-01-04 1032 views
工人姐姐生日,比佢試下在香港生日,中國人是如何過,給她品嚐位置係尖沙咀的北京老家,食完超有驚喜✨片皮鴨👅必點的菜色,餅皮厚薄適中,片皮鴨時配以甜麵醬、京蔥條及青瓜條更添滋味,小朋友都食到lam lam脷蟹粉小籠包❤️皮薄餡靚,蟹粉滿滿,入面包住一袋湯汁,每次食都好想叫兩籠砂鍋雲吞雞🤤湯頭鮮甜解渴,雞肉煮得好嫩,輕易地拆肉,大人小朋友都飲到津津有味壽包📸姐姐生日,諗住比佢試下傳統的包點,中間呈粉紅色,仲有二把的綠色大鬍子,造型得意另外,其他菜色都相當出色,而且店員服務非常好,朋友果然係好介紹👍🏻

片皮鴨👅

蟹粉小籠包❤️
皮薄餡靚,蟹粉滿滿,入面包住一袋湯汁,每次食都好想叫兩籠

砂鍋雲吞雞🤤

壽包📸

2023-12-31 1120 views
今日訂了兩圍枱與家人午餐,訂房要先交訂金5百元,這可理解,訂了兩席$4380套餐,問轉叫化雞,職員話每隻要另加$280,因是街市的新鮮雞,肉質不會"鞋",但要預訂,聽後心思思,之後又訂了。星期日又是除夕日,整個餐廳只有我這兩圍枱人及大堂只有一圍枱2人,非常清静,有3位服務員,但席間需要服務要出房找服務員。人齊叫上菜,一開始就好快來了5道菜,我要叫停,我提出菜會好快變凍就難食,到了差不多2點半,服務員叫埋单,2點45分執枱,話3點要下班。套餐看似好豐富,但食物質素非常差,叫化雞無味兼肉質似雪藏雞,北京填鴨肉質乾,毫無甘香滋味,排骨和牛骨似棉花肉,刀削麵没有彈牙口感,個湯無料似豆粉糊,整個套餐較好的只有瑶柱扒時疏和拔絲蘋果,食完這餐就明白假日中午只得三枱客的原因,我不來就只有一枱,食物配不上餐廳環境。

2023-12-31
$437 (Lunch)
2023-12-23 836 views
一間系香港都好耐歷史相當老字號既中菜館一入去,由招牌,木門,牆壁,同枱櫈都好古色古香好有中國味道而最特別系佢會有啲枱中間有養金魚望住食飯,好鬼過引依到系一間好適合聚會傾計既地方一開波就叫左啲酒,飲到忘左型同兩個前菜送下酒-京城豬皮凍,彈牙又好滑-爽口小木耳,啲醬汁幾清爽之後就開始主題熱食-香辣雞丁,炒得好香,唔算好辣-京燒羊肉,外層脆,內層有咬口,又有啲滑滑既油脂跟住系賣飛佛既-小籠包,雖然皮唔算好薄,但好好咁包住啲湯汁同肉餡最後就系主菜-北京填鴨,皮好脆,肉量多半只都份量幾多,要叫多set鴨餅

一間系香港都好耐歷史
相當老字號既中菜館
一入去,由招牌,木門,牆壁,
同枱櫈都好古色古香
好有中國味道
而最特別系佢會有啲枱中間有養金魚
望住食飯,好鬼過引

依到系一間好適合聚會傾計既地方
一開波就叫左啲酒,飲到忘左型
同兩個前菜送下酒
-京城豬皮凍,彈牙又好滑
-爽口小木耳,啲醬汁幾清爽

之後就開始主題熱食
-香辣雞丁,炒得好香,唔算好辣

-京燒羊肉,外層脆,內層有咬口,
又有啲滑滑既油脂

跟住系賣飛佛既
-小籠包,雖然皮唔算好薄,
但好好咁包住啲湯汁同肉餡

最後就系主菜
-北京填鴨,皮好脆,肉量多
半只都份量幾多,要叫多set鴨餅
  • 小籠包
2023-12-03 1080 views
性價比高北京菜家庭聚會選擇中菜一定穩妥呢間北京菜位於尖沙咀好近地鐵站好方便裝修好古色古香好似穿越左去清宮咁😝飯枱下面仲擺左個用大盆養左對金魚一邊望住佢地游來游去一邊食飯真係賞心悅見最最最重點係性價比高一行四人一千有找😎涼拌土豆絲($78)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️之前食開既土豆絲都係辣既因為有家人唔食辣所以叫左個唔辣既涼拌土豆絲加左大豆芽同芹菜一齊炒令質感好爽有咬口調味亦非常酸爽開胃全家都好鍾意食係非常推薦既前菜👍🏻半隻北京填鴨($228)⭐️⭐️⭐️⭐️食得北京菜當然要食北京填鴨配料除左有醬料,仲有青瓜同京蔥首先要讚既係張餅皮好薄好薄薄到好似張宣紙咁鴨皮亦冇多餘肥膏充滿油香份量亦都好足美中不足係鴨皮唔夠脆但整體都係好好食好滿足👍🏻老家柚子魚($328)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個係被一致推舉為全晚最好食既餸環顧周圍都見到好多食客叫左呢條魚😯其實佢係一條炸左既桂花魚再淋上用西柚同柚子煮既汁最正既地方係佢魚皮好脆而唔厚粉配上柚子汁酸酸甜甜好開胃而入面魚肉亦十分嫩滑可以中和到食填鴨既油膩感連我平時唔太食魚都覺得好好食胡同刀削牛肉麵($88)⭐️⭐️⭐️⭐️湯底好濃有少少似台灣果種牛肉麵湯底牛肉好淋同滑麵係削到非常薄薄到透光水準不錯羊肉
性價比高北京菜

全家都好鍾意食
係非常推薦既前菜👍🏻

半隻北京填鴨($228)⭐️⭐️⭐️⭐️
食得北京菜當然要食北京填鴨
配料除左有醬料,仲有青瓜同京蔥
首先要讚既係張餅皮好薄好薄薄到好似張宣紙咁

有羊肉濃香又唔羶
湯都飲埋🥹

由於份量好多最後係食唔晒要打包既
侍應既服務都好好主動幫我地入盒打包
(出面好多餐廳係就咁俾個盒你就算)
整體黎講今次既用餐體驗非常之好
好適合家庭聚餐👍🏻

北京老家
📍北京老家 (尖沙咀)
尖沙咀加拿分道25-31號國際商業信貸銀行大廈8樓
2023-12-02 714 views
朋友生日🎂話想食小籠包同片皮鴨🦆於是我哋就去咗尖沙咀嘅北京老家 餐廳環境很有風味食物方面味道不錯,片皮鴨夠脆個人最鍾意食嘅係椒鹽小黃魚🐟🐟唔單止夠脆,味道唔會好鹹,魚肉夠滑👍🏻👍🏻炒年糕都好好食,煙煙靭靭😗佢哋嘅套餐都好扺食👍🏻如果有朋友都想食呢類中菜,都可以不妨試吓呢間😊當晚主角食得開心最重要☺️整體表現🌕🌕🌕🌕🌖
朋友生日🎂話想食小籠包同片皮鴨🦆

於是我哋就去咗尖沙咀嘅北京老家
餐廳環境很有風味

食物方面味道不錯,片皮鴨夠脆
個人最鍾意食嘅係椒鹽小黃魚🐟🐟
唔單止夠脆,味道唔會好鹹,魚肉夠滑👍🏻👍🏻
炒年糕都好好食,煙煙靭靭😗
佢哋嘅套餐都好扺食👍🏻

如果有朋友都想食呢類中菜,都可以不妨試吓呢間😊

當晚主角食得開心最重要☺️

整體表現🌕🌕🌕🌕🌖
2023-11-29 673 views
好像是第一次去北京菜館🤔人生總要有新嘗試嘛,新嘗試或許會令生活更多樂趣,不會無聊😉Order 了一個溫馨二人餐:麻辣粉皮涼拌豆腐絲北京烤鴨半隻京味酸辣湯糖醋魚片乾扁四季豆金牌小籠包片皮鴨肉嫩脂肪少,麵粉皮數量比外面的餐廳少,不過一塊麵粉皮包著兩塊鴨肉也很滋味,感覺很揮霍哈哈哈哈糖醋魚片也不錯,糖漿可以中和其他料理的辛辣,魚片軟硬適中,不會一夾就散整間餐廳以木系為主題,洗手間門牌為「茅廁」,內裡牆壁佈滿鳳凰圖騰加金光閃閃的馬桶,不知道男廁是不是以五爪金龍圖騰為主🤣
好像是第一次去北京菜館🤔
人生總要有新嘗試嘛,新嘗試或許會令生活更多樂趣,不會無聊😉

Order 了一個溫馨二人餐:
麻辣粉皮涼拌豆腐絲