2024-07-03
今日約左朋友一齊去食泰國茶,呢間泰國菜位於旺角先達附近,性價比幾高😋lunch time套餐$55左右就有一份超級大碟嘅食物同飲品,而且味道非常正宗又好味😋我地分別點左兩份套餐、一碟炒菜、小食同芒果糯米飯🍚我仲點左一個椰青,夏天飲真係好解渴又清甜🌿海南雞飯呢個海南雞,我轉左雞髀肉,加$10。肉質非常嫩滑,好好食,雞皮又夠彈牙👍油飯雞油香好出,愈食愈停唔到口🤤豬手飯呢個豬手飯份量超大,仲有半隻蛋同酸菜。豬手炆到勁腍,勁入味,真係好好食🤤兩個飯都超級推介😋炒椰菜苗呢個我地覺得麻麻,唔係因為個味道,而係因為個口感比較硬,唔係太鍾意🥰但係個味道其實都係好惹味!鮮蝦春卷炸到金黃色脆卜卜,鮮蝦又大大粒,好香口芒果糯米飯芒果份量都有一粒,而且夠甜😋食到尾聲配埋呢個甜品夠滿足🥰📍阿來泰式地道風味 (旺角)旺角通菜街97號地舖#阿來泰式地道風味 #阿來 #旺角美食 #泰國菜 #香港美食 #香港泰國菜 #泰國餐廳 #旺角美食 #香港探店 #旺角探店 #香港必食餐廳 #平民泰國菜 #mk #thaifood #yummy #foodie #hkfoodie
海南雞飯
豬手飯
炒椰菜苗
鮮蝦春卷
炸到金黃色脆卜卜,鮮蝦又大大粒,好香口
芒果糯米飯
芒果份量都有一粒,而且夠甜😋食到尾聲配埋呢個甜品夠滿足🥰
📍阿來泰式地道風味 (旺角)
旺角通菜街97號地舖