2018-04-05 300 views
好耐冇見班朋友 終於約到食飯😭朋友提議食泰國野 梗係即刻say yes 好耐冇食泰國野🤤🤤食泰國菜必食既其中之一 一定係生蝦 生蝦又新鮮又大隻 真係啖啖肉啊唔係講笑 而且又爽口彈牙喎重點 一定要加埋個汁一齊食又係必食系列 豬肉碎份量非常多 而且啲肉碎唔會太肥或者太瘦 岩岩好 不過生菜份量就略嫌較少 可能因為我地太多人食😂冬蔭功都係必食的嗌咗細碗既都夠我地飲仲要好足料 大滿足最最最令我驚喜既就係呢道菜 軟殼蟹炸得岩岩好非常香口 最中意既係啲咖喱 連埋個法包一齊食 又或者用黎撈飯食都勁正啊非常推薦越係簡單嘅菜 越難整得好食但呢碟炒通菜真係炒得岩岩好 好爽脆燒豬頸肉飯記得要加埋個汁 夠晒惹味青咖喱既香味比想像中濃 唔錯唔錯🤤最後梗係唔少得芒果糯米飯!好滿意個糯米飯 甜甜地咁但食得多都唔會覺得漏 之後再食返舊芒果 酸酸甜甜咁 勁正係一餐勁滿足既泰國菜啊

生蝦

燒豬頸肉飯記得要加埋個汁 夠晒惹味

青咖哩雞

青咖喱既香味比想像中濃 唔錯唔錯🤤
芒果糯米飯

最後梗係唔少得芒果糯米飯!

椰青
係一餐勁滿足既泰國菜啊