2018-07-23 623 views
今時今日嘅打工仔,最鍾意放工去飲杯嘢,特別係心情高脹嘅星期五,要為工作減減壓之外,又要為weekend來臨而歡呼🙌🏻。銅鑼灣以至中環一帶,有酒精、有Happy Hour嘅地方實在多不勝數,但要講到夠經濟、唔太嘈喇喎,今次呢間餐廳肯定係其中之一。餐廳有張大枱,屬於一張Share枱,左邊有幾位老外飲白酒兼吹水,右邊就比我哋佔領咗。唔鍾意同人Share枱,餐廳都有其他方枱,長枱任君選擇,坐邊都所謂。我哋點來炸薯條,圈圈型薯條,入口熱辣辣,配上4款醬料,適合不同喜好人仕。店舖飲品以咖啡為主,亦有銷售酒精產品,他們以咖啡混入酒精,調配出獨特的cocktails,其中一杯是用香橙、威士忌、咖啡調合而成,喜歡威士忌的不妨一試。最後還點來點品及一款主食名為“小米”健康膳食,含礦物質。盤子承載小米,再配上粉紅色蓋子,外表美觀而討好。