2022-08-04
花宵紅酒醋番茄中吞拿魚腩/油甘魚火炙左口魚邊壽司/ 深海池魚壽司炸鹹牛脷免治雞肉串/ 燒白鱔豚肉荔枝卷串/ 燒雞翼/ 燒青椒仔焦糖菠蘿價錢💲: $48/ $128/ $58/ $35/ $38/ $78/ $48/ $58/ $38/ $32/ $18/ $58好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 4.6/5環境🗾: 4/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3.7/5-最啱同朋友吹水的地方就係居酒屋!冇限時坐幾耐,又多食物選擇,由刺身壽司,去到串燒主食都有🤓 今次呢間係銅鑼灣樓上的都坐得幾舒服,唔會太嘈。員工態度仲好好,會關心我地d串燒有無凍到,可以燒返熱食!-✅紅酒醋番茄。開胃的小菜,紅酒醋啱啱好可以蓋過生番茄的腥味,本人唔係好食生番茄的都覺得可以,酸酸maymay,沾多啲醋醋味好香🍅-✅✅中吞拿魚腩/油甘魚。中呑呢個肥美到好滿意,仲要冇筋,成塊都好軟😋 油甘魚邊位好肥美甘香。兩者都切得有啲厚度,一啲都唔腥🤩-✅✅火炙左口魚邊壽司/ 深海池魚壽司。左口魚邊肥美充滿油脂,包埋紫菜食又另一個風味😆 池魚質地爽口,口感好好,比較淡身的魚,怕腥的人都可以一試!-✅炸鹹牛脷。一份都好多粒,感覺係下
紅酒醋番茄
服務🍴: 4.6/5
環境🗾: 4/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3.7/5
✅炸鹹牛脷。一份都好多粒,感覺係下酒菜。鹹牛脷唔會太鹹,反而比一般牛舌多左陣醃過的香味,沾埋黃芥末會令人想一粒一粒繼續食🤪 雖然炸過,但唔會油膩,係口感會有小小硬。
✅✅免治雞肉串/ 燒白鱔。呢2款係最好食!免治雞肉串的雞肉好軟滑,中間帶小小雞軟骨的咬口😬 最鍾意係佢搽勻燒汁,好濃味。連拌勻再沾的生雞蛋都撈左醬油,蓋過左生雞蛋的腥味,沾完滑溜曬!燒白鱔更加出色😍 厚肉厚皮,皮又脆😎 一咬d魚油出晒來。同埋真係好中意鱔有啲韌又夠實正的肉!
✅豚肉荔枝卷串/ 燒雞翼/ 燒青椒仔。豚肉荔枝卷juicy,果香特出肉味☺️ 燒雞翼燒到皮好脆,成隻夠晒鹹!青椒仔🫑燒到軟身,有啲燒汁,我好怕青椒都覺得陣味可以接受😦
✅焦糖菠蘿。🍍本身偏熟,已經好香甜又juicy。灑上啲糖再燒,甜味更加出,同埋多左陣焦香味。燒菠蘿真係永遠都會好食😌
整體唔錯,如果想係銅鑼灣搵間居酒屋吹一晚,呢到推介!價錢正路,起碼每款食物種類都做得做得OK,唔伏😝
同區美食🍧: #piggyfoodiein銅鑼灣