2024-03-12 320 views
本身個日同屋企人book咗2位12:45食中午。12:30去到門口已企有幾枱客等緊人帶位(留意返冇人係門口帶位),咁我一齊同啲人就企係度排隊。個經理出黎帶位個陣直接無視咗條隊,帶咗排我後面兩個walk-in嘅客入咗去。咁我就問經理「點解我排緊隊仲有訂位嘅都未有枱,你俾排我後面嘅入先?」個經理就即刻發脾氣同我地排隊嘅人講「你地排好隊啦,唔係我一陣又俾人鬧啦。」我個下聽到已經勁燥底,跟住佢問我幾位,我答佢2位訂咗12:30,佢望咗下時間同我講「依家12:35,你12:45再黎啦」我問佢咁點解排我後面嗰兩個人仲要walk-in都入得,佢答「我地分咗walk-in客嘅枱同訂枱嘅枱,依家訂枱嘅冇位喎」,最好笑係我話咁我依家walk-in佢話唔得。正常有咩可能俾到walk-in客都俾唔到訂咗枱嘅客,佢自己唔睇好個場亂帶啲唔排隊嘅客入,俾人問句點解就發啲脾氣唔俾人入。真心癡線,勁趕客,最後直接去食第二間。

真心癡線,勁趕客,最後直接去食第二間。
2024-03-02
Type of Meal