2023-12-24
除非你想未食就一肚氣!絕對唔推介呢間垃圾餐廳周末lunch時間諗住試下。點知等位等到一肚氣,逼我第一次寫食評投訴呢間餐廳,特別係其中一個中年阿姐,態度極差!!12點幾一點,現場等位嘅人唔算好多。1-2人檯 等兩三張,輪到我時問搭唔搭台,我話可以嘅就唔想搭,佢叫我等陣。其後有幾張檯,都唔畀我入,因為話係3-4人檯,隔離啱啱攞飛都入得,我等左半個鐘都唔畀入,話一定要1-2人檯。而事實上,現場嘅1-2人檯數量唔多,有五張畀佢攞黎搭成10人檯,而現場都有好多其他二人唔搭檯坐四人檯。我講明現場情況係咁,話二人檯畀佢用晒去畀多人,又問點解其他2人又可以坐4人檯。佢解釋唔到,之後然後就走左,我問過兩次,佢都避開,每過一陣又帶其他人入去,當我無道,你話嬲唔嬲!一係你就規定繁忙時間一定要搭檯,一係你就講明唔歡迎2人食客,一係你就解釋清楚話有二人檯執緊定係點,完全無合理解釋,仲要黑口黑面。另一個後生女好d,都會話幫我睇下,盡量安排。我諒解4人可能會畀2人叫多d野食,但係服務態度真係好差!我從來未試過因為等位一肚氣!一係你就唔好㩒我張飛先。總之就一肚氣,最後直接走左。點解香港依家少左咁多人消費就係因為呢d中
總之就一肚氣,最後直接走左。點解香港依家少左咁多人消費就係因為呢d中年阿姐,咁嘅服務態度趕客,我係呢間餐廳老細就真係多謝你。發誓以後都唔會食。