用咗Openrice 咁多年一直都無寫過食評,而家先寫嘅原因好簡單,因為呢間餐廳簡直係垃圾中嘅垃圾。朋友同我都鍾意吃牛油果,之前係網上見到有雜誌推薦呢間餐廳就book 咗枱夜晚六點九去食。個晚我哋早咗三個字到達,全間餐廳入面得兩枱有人坐。我哋同女侍應A 表示book 咗枱,佢就示意我哋坐係中間個枱人嘅隔離。咁我哋見間餐廳仲有咁多位就問可唔可以坐遠啲,我哋想要多啲privacy。侍應A聽完就話要問下侍應B,然後同佢講話我哋唔想坐嗰到。侍應B聽到之後係我哋前面話 "唔想坐個到?邊個唔想坐個到?" 個下聽到我真係底都燥埋,跟住佢就話間餐廳之後會好 hectic,每個book 台嘅人已經安排好晒座位,所以唔調得。好啦,因為朋友一路都好期待食所以我都不便發作,咁就照叫咗一碟炸雞,一個所謂嘅牛油果漢堡包,Cheese Fundido 跟nachos 同一杯牛油果 smoothie。但佢除咗服務差,連啲嘢食都好麻麻。碟炸雞嘅肉好鞋,外皮一啲都唔脆,連麥記同肯德基都好食過佢。個牛油果漢堡包更加係不知所謂,淨係用兩舊牛油果夾住一片薄薄嘅番茄,菜,蘑菇同洋蔥,再額外加一個番茄蛋就收人咁多錢,仲要一啲都唔好

但佢除咗服務差,連啲嘢食都好麻麻。碟炸雞嘅肉好鞋,外皮一啲都唔脆,連麥記同肯德基都好食過佢。個牛油果漢堡包更加係不知所謂,淨係用兩舊牛油果夾住一片薄薄嘅番茄,菜,蘑菇同洋蔥,再額外加一個番茄蛋就收人咁多錢,仲要一啲都唔好食。Nachos 係正常味道,因為實在好難想像 cheese 同 nacho 可以出錯,smoothie 亦 okay。嗰晚每人食咗差唔多三百,完全唔值。

最後就係所謂嘅 hectic 就係全間餐廳到八點半為止都係得六七成滿,唔知hectic 咗係邊。更激氣係之後有好多枱都係 walk-in,根本就無咁多人訂位,坐嘅位置亦比我哋好,到底訂枱嘅原意係乜?

呢間嘢,請我都唔會再去,永遠 blacklist。
2018-08-22
$280 (Dinner)