2022-09-14
話說今日想吃點心,就上網搵下有咩推薦,睇左一陣見到呢間點心到。睇評價都好似幾好咁,就決定去試下。當是星期日假期,其實都預左要等位,但估唔到是一個憤怒😡的開始!!!當時去到,先攞飛排隊,俾左張點餐紙,點住先,目前都正常。咁點完就站係度等。點知,越等越唔對路,等左半個鐘,入左幾張飛都未到我,我就奇怪啦。明明我係5號飛,但之後嘅6、8、9號飛都入左去🧐咁我就入去問下點解,點解我後面幾張飛入先我未入得!跟住佢就好大聲,有「道理」咁講:佢都係三人枱同四人枱,二人枱就係二人枱,等下啦。仲要當面叫埋7號飛三人枱入埋去!咁我就唔明啦,我就指就前面張枱講,咁呢張四人枱中間有隔開就變二人枱?咁點解會冇二人枱?我後面都有幾張二人枱等緊?點解佢地隔開就可以變二人枱?店員當時冇聲出,仲細細聲話就快,可以落住單先!我就算啦,位都冇落單有咩用!搣飛走人!連試的意圖都冇曬😡