2019-06-27 199 views
今日同兩個阿姨喺MOS食上海菜@上海姥姥, 唸住一次半次食下家鄉菜, 點知食完之後我地異口同聲: 完全唔合格.>好味的: 午餐加HKD18嘅招牌小籠包 皮唔可以話特別薄, 充滿湯汁同埋熱辣辣嘅小籠包係成餐算好味的.>午餐: 酸辣湯酸味非常突出, 每一羹都可見一小舊透明嘅東西, 而口感就是食緊漿糊一樣. >午餐: 姥姥手製排骨拉麵🍜拉麵本身味道清淡可以理解, 湯底無味道, 排骨Dry.>午餐: 四季豆牛肉粒炒飯好多四季豆, 好多牛肉粒, 蛋絲, 葱花份量好足. 可惜用上過量油去彌補咬落乾到不得了嘅飯粒. 我食左幾啖, 但唔嘥野嘅阿姨清哂, 油到一個點.>午餐: 四喜烤麩>Order三個午餐, 原來最好味係Add On嘅小籠包同豆漿. 唔怪得咁繁忙嘅lunch hour, 行匀成個mall只有li度唔使等位👉🏻👈🏻.

招牌小籠包

好味的: 午餐加HKD18嘅招牌小籠包
酸辣湯

午餐: 酸辣湯
姥姥手製排骨拉麵

午餐: 姥姥手製排骨拉麵🍜
拉麵本身味道清淡可以理解, 湯底無味道, 排骨Dry.
四季豆牛肉粒炒飯

午餐: 四季豆牛肉粒炒飯
四喜烤麩

午餐: 四喜烤麩
2019-06-27
$110 (Lunch)
招牌小籠包