2023-04-27
⌇鳴 虎“ 🦐 “ 蝦味噌豬骨湯拉麵 ( $ 8 8 )每款拉麵都有紫菜、全隻溏心蛋、兩塊叉燒 蝦湯湯底非常濃郁 拉麵上面都落左好多櫻花蝦 增加左蝦既味道 叉燒煮得非常之淋容易入口 肉質肥瘦適宜 拉麵大大碗非常滿足!“ 🐟 “ 日本魚骨豬骨湯拉麵 ( $ 8 8 ) 幼身既麵 麵質軟硬適中 湯底用上鮮魚同豬骨熬製而成 同樣非常香濃軟!“ 🌱 “ 鰹魚汁浸菠菜 ( $ 3 8 )平時食拉麵無乜蔬菜食 特登叫左碟菠菜 感覺即刻無禁滯!餐廳位於厚和街既小巷 附近都好多食肆 不過門面吾太顯眼 「鳴虎」細細隻字 反而門面英文名大大隻字”Nakitori” 行過左幾次先搵到舖頭😅Menu選擇都吾少 拉麵 飯丼小食都非常吸引 而且店鋪比一般既拉麵店大 環境闊落舒服 同朋友坐多陣傾多陣計都得😋鳴虎 🏮西環厚和街28號順昌大廈地下F號舖#foodraah_kennedytown
“ 🦐 “ 蝦味噌豬骨湯拉麵 ( $ 8 8 )
蝦味噌豬骨湯拉麵
“ 🐟 “ 日本魚骨豬骨湯拉麵 ( $ 8 8 )
日本魚骨豬骨湯拉麵
“ 🌱 “ 鰹魚汁浸菠菜 ( $ 3 8 )
平時食拉麵無乜蔬菜食 特登叫左碟菠菜 感覺即刻無禁滯!
鰹魚汁浸菠菜
鳴虎