2024-08-19
今次朋友帶咗我去一間氣氛好好再加上好多嘢食嘅日本廚師發辦餐廳!據講度有出面食唔到嘅刺身同壽司!有啲仲要係早啲預訂座位先會有! 我朋友都好叻佢半個月前預訂所以有好多海鮮都可以食到!同埋呢間都真係幾多人幫襯要早少少預約!同埋呢間嘅環境好舒服坐落去好有放鬆嘅感覺!廚師會喺你面前做一啲藝術品嘅表演!例如切魚生、同炭燒火燒一啲食物、令你嘅感覺好似真係睇緊表演咁好正!今次朋友幫我預備咗14度菜嘅壽司廚師發辦:開頭首先有:特製牛蒡、醃製蒜頭、同呢度先有嘅千半漬蘿蔔、呢一個蘿蔔係需要用時間炮製!做開胃頭菜一流!之後仲有日本枝豆栗米溶木魚花啫哩松葉蟹肉!我同朋友都覺得味道非常有層次感仲有前菜:青瓜漬、冷盤小食、呢個真係夏天必叫嘅小食除咗好香之外仲好開胃!而廚師發辦壽司有蜜金鯛壽司、車海老(柚子皮)壽司、帆立貝壽司、伊左目壽司、墨魚壽司、深海池魚壽司、金目鯛壽司、章紅魚壽司、石活貝刺身、中拖羅壽司、大拖羅壽司、黑木魚壽司、全部都係用一個字形容非常之鮮嫩!再加上所有嘅味道都係好獨一無二!連呢度嘅甜品都令我另眼相看!呢個綠茶奶凍係你用咗日本特製嘅綠茶粉再配合長時間製作嘅綠茶奶凍食落去好有奶香!係一種高級嘅甜品
今次朋友幫我預備咗14度菜嘅壽司廚師發辦:
而廚師發辦壽司有蜜金鯛壽司、
車海老(柚子皮)壽司、帆立貝壽司、
伊左目壽司、墨魚壽司、深海池魚壽司、
金目鯛壽司、章紅魚壽司、石活貝刺身、
連呢度嘅甜品都令我另眼相看!呢個綠茶奶凍係你用咗日本特製嘅綠茶粉再配合長時間製作嘅綠茶奶凍食落去好有奶香!係一種高級嘅甜品!呢間餐廳位置喺尖沙咀中間道15號叫鮨鱗