2023-05-03
而家喺太子都可以搵到打卡餐廳,依間餐廳午市嘅時間係cafe,而晚市嘅時間就係bar & restaurant 。😚裏面除咗係西式餐廳之外,仲夾雜左一啲日式,甚至係意大利西班牙式嘅菜,咁就可以一個地方食勻晒咁多種口味😛蒜香枝豆— 🫛清清地來一個簡單小食,知道有營養,🫛而且食起上嚟亦都算方便,特別再加左炸蒜喺裏面就令到到未更加香,🫛而且蒜蓉亦都令到食慾增加咗唔少🫛香蒜白酒蕃茄煙肉煮藍青口— 🥂輪到法式菜嘅時間,藍青口嘅味道本身比較清淡啲,🥂咁就需要用到唔同嘅配料來提升嗰種鮮味,除咗香蒜之外,🥂裏面仲落咗白酒帶出海鮮嘅甜味,另外蕃茄煙肉就增加左色澤,成煲青口嘅份量都唔少,熱辣辣嘅時候白酒嘅香氣,🥂再溝埋返茄蓉嘅精華就更加香,新鮮嘅藍青口肉亦都好有彈性,食完就連湯汁都唔放過🥂自家製西班牙油炸鬼-熱朱古力醬-玉桂糖-雲尼拿雪糕— 🍨甜品方面就要嚟到西班牙食佢哋最正宗嘅油炸鬼,同香港嘅油炸鬼半似半唔似,大細方面,西班牙油炸鬼就顯得細小好多,但大家都係非常之脆,至於熱朱古力醬就係點油炸鬼最正嘅配料,🍫一啖鹹嘅油炸鬼再配上甜入心嘅朱古力醬,🍫兩者可以調校到中和嘅味道,脆卜卜嘅感覺非常吸引,加埋肉桂糖就
自家製西班牙油炸鬼-熱朱古力醬-玉桂糖-雲尼拿雪糕— 🍨甜品方面就要嚟到西班牙食佢哋最正宗嘅油炸鬼,同香港嘅油炸鬼半似半唔似,大細方面,西班牙油炸鬼就顯得細小好多,但大家都係非常之脆,至於熱朱古力醬就係點油炸鬼最正嘅配料,🍫一啖鹹嘅油炸鬼再配上甜入心嘅朱古力醬,🍫兩者可以調校到中和嘅味道,脆卜卜嘅感覺非常吸引,加埋肉桂糖就提升咗油炸鬼嘅味道就唔單止剩係得麵粉味,😋再配搭埋雲呢拿雪糕一熱一凍嘅配搭,🍨看似簡單,但係成就正宗嘅味道😏
2 Soon Cafe (太子)
太子西洋菜北街324號地舖