前幾日出街搵食,去左大學站度食日本野。係好高質嘅日本野丫,食物好,侍應好,食到好滿足丫。我哋叫左夢之丼套餐(298蚊),蟹皇醬燒蟹膏豆腐(48蚊),海鮮:包括有塔斯曼尼亞生蠔(當日特價48蚊2隻),柔煮鮑魚(98蚊一大隻),深海池魚(當日特價38蚊2切),甜品就叫左綠茶雪糕。夢之丼套餐包左沙律加有蜆肉嘅麵豉湯。夢之丼係佢最signature嘅丼飯,入邊有帶子,甜蝦,三文魚子,海膽,蟹肉。 所有刺身都好鮮甜 ,好大嚿!飯底 係用咗日本米加埋高湯煮, 好煙韌好香好好味。餐廳每日都會有一個餐牌列出當日減價嘅食物。我就試咗埋深海池魚同生蠔。兩樣食物都鮮甜,生蠔有半隻手甘大,深海池魚厚身,食完好滿足!另外,柔煮鮑魚好大隻,切開有5至6塊!煮到好林身,唔撈醬食嫁話,食到淡淡鮑魚鮮味同醬汁味!如果撈埋佢個蟹膏去食嘅話,就好惹味。最後我哋食左綠茶雪糕作結。本身唔好綠茶嘅我都食晒成碗!淡淡嘅茶香味同牛奶味好夾,雪糕有奶香得嚟又有啲茶味,唔會太甜。救命,好鬼好食😂