2018-09-10 277 views
就黎去旅行,今日友人話帶我去鴨寮街買電話卡,所以順道去旺角食野。越男仔之前係銅鑼灣都有分店,印象幾好。可惜後來結業,唯有黎旺角食其他分店試試啦。午市同晚市係兩個唔同餐牌,雖然食物一樣,但晚市價錢貴好多...真係完全符合supply and demand 既經濟原理。佢都幾多唔同既醬料俾大家自由調配喎。但好似得一set要share用,記得問店員攞啦。招牌軟殻蟹,真係好中意食佢地個軟殻蟹。夠大隻又唔多粉,食得出好鮮既蟹肉味。仲要加埋避風塘既風味,正!食落係軟軟地,唔厚粉。呢個海膽手撕雞米紙卷好似好特別,所以點左試試。海膽都幾夠份量,下面有非常少量既手撕雞,米紙卷細細件,一人兩件食完都唔係好夠喉。主食我選左生牛河,相當有驚喜!生牛肉片幾多下,夠足料!河粉既麵底亦相當多,我最後都食唔曬。河粉配菜比較少,但反而更食得出清甜。有少量洋蔥亦可帶出牛味。友人就喜歡呢個椰汁酸汁檬粉。我試左一啖,果然夠creamy 之餘又開胃。當然份量都係非常足夠!

食落係軟軟地,唔厚粉。

呢個海膽手撕雞米紙卷好似好特別,所以點左試試。

河粉配菜比較少,但反而更食得出清甜。有少量洋蔥亦可帶出牛味

2018-09-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)