2020-05-31
本來話要去「一田百貨」血併嘅我哋,最終因為 #小秘書 頂唔住室內嗰股人氣,敗走而回🤪 既然出到嚟,梗係要搵啲嘢做吓🤔 #地膽朋友 提議落 #大圍 #打邊爐,反正未食飯,我當然舉腳贊成😝#大圍積信街 附近一向多好嘢食,不過 文記火鍋海鮮刺身專門店 我反而一直未有留意😉 嚟到 #文記 時間尚早,我哋被安排到二樓開餐。途中經過一個有味嘅洗手間,同一條行到我心驚膽跳嘅樓梯。當時未有其他客人,我哋二個人安排喺四人座。朋友提議食 #麻辣煱,我就怕太辣。結果要咗一半 #瑤柱冬瓜煱🤤 出得嚟打邊爐,當然要有靚牛肉,患有選擇障礙嘅我,一於坐享其成,由朋友仔發板😆 呢晚我哋有 #手切肥牛、#珊瑚蚌、#桶蠔、#鯇魚腩... 質素都唔錯,不過廿其中一個 #炸魚皮,大家真係要試試,即叫即炸,咬落去仲索索聲,唔知仲以為自己食緊薯片🤪 仲有 #冬瓜湯底 認真足料,不時會食到啲 #瑤柱BB,好鮮味呀🤤整體食物、服務都唔錯,係有 #食客 無啦啦要求熄細個 #冷氣 騎呢咗啲、熱咗啲咁啦🥵