2025-01-05
去咗大坑一間情調滿滿嘅西班牙餐廳。呢間餐廳環境真係非常有情調,同朋友一齊食飯真係好舒服。🍷🍃首先,我哋點咗*Heirloom Tomatoes Salad*。呢個沙律好清新,蕃茄色彩繽紛,甜美多汁,配上簡單嘅橄欖油同香草調味,每一口都好似夏天嘅味道,令人非常開胃。🍅🌿接住嚟嘅係*Beef Cheek Tagliatelle*。牛面頰肉煮得好軟嫩,入口即化,配上啖啖彈牙嘅意大利麵,牛肉嘅香氣同濃郁嘅肉汁完全滲透咗每一條麵🍝🥩主菜上咗*1/4 Roasted Spanish Suckling*。乳豬皮脆肉嫩,烤得香噴噴,外脆內嫩嘅口感真係一絕。乳豬嘅肉質鮮嫩多汁,味道濃郁而唔油膩最後嘅甜品係*Raspberry Napoleon*。呢個甜品層層酥脆,配上酸甜適中嘅紅桑子醬,口感輕盈又唔會過甜。🍰🍇#大坑美食 #西班牙餐廳 #美食推薦 🌟🍽️✨
#大坑美食 #西班牙餐廳 #美食推薦 🌟🍽️✨