6 day(s) ago 21 views
Aló Restobar😘😘😘品嚐優質美食大坑隱藏美食店、門面似一間私房菜、入內裝修簡潔、以深灰黑為主系色、而燈光投射食品上、更艷麗吸引眼球!餐前麵包自家酸種麵包新鮮熱辣辣、外脆香口、內軟綿綿、沾點橄欖油、錦上添花🌹沙律🥗✨Burrata & Heirloom Tomatoes Salad$188意大利水牛芝士、包含水牛芝士同忌廉、質地異常柔軟、以球型狀、口感軟滑、味道香醇、室溫新鮮享用、配法國有機番茄🍅⋯⋯鮮甜美味、多汁、creamy 、fresh 、雪白中一點紅、賣相吸引眼球😍小食✨Anchovies & Tomato Salsa Tuna Toast$128新鮮吞拿魚切碎粒、舖滿香脆麵包上、放上地中海的小魚、又稱「鯷魚」、在盛放花叢中游玩、🈵🈵可愛、口感清新、令人愉悅😁主菜✨1/4 Roasted Spanish Suckling Pig$338西班牙招牌菜、烤烘金香、皮薄香脆、油脂香而不膩、肉質非常嫩滑、口感一流、賣相吸引眼球👀、沾點燒烤汁、滋味又惹味😘✨Spaghetti Aglio E Olio Black Garlic$188蒜香辣椒意大利粉、拿玻里名菜、以橄欖油加入蒜片

Aló Restobar
😘😘😘

品嚐優質美食

自家酸種麵包
新鮮熱辣辣、外脆香口、內軟綿綿、沾點橄欖油、錦上添花🌹
沙律🥗
小食
主菜
✨1/4 Roasted Spanish Suckling
Pig$338
蒜香辣椒意大利粉、拿玻里名菜、以橄欖油加入蒜片小火低溫油前至金黃、再加入紅辣椒碎拌炒、爽口彈牙麵條、倒入大火快炒、意粉沾滿蒜香、辣、車厘茄開邊伴邊、色澤鮮艷、辣得幾過癮!又幾惹味😆
甜品
✨Bread Pudding $88
餐後甜品、才可滿足胃&口、同時🈵足味蕾口感、烤烘麵包底、外脆內軟、雲呢拿味的雪糕球、再淋上帶點微酸cream、玉桂香味、大大提升味蕾口感、又熱又凍、色香味俱全、大🈵足!
Aló Restobar
大坑施弼街12-13號地下A號鋪
港鐵天后站B出口,步行約10分鐘
餐前麵包
Burrata  &  Heirloom  Tomatoes  Salad
Burrata    &  Heirloom    Tomatoes    Salad
Anchov   & Tomato Salsa Tuna  Toast
Anchovies    &  Tomato    Salsa  Tuna  Toast
1/4  Roasted  Spanish  Suckling  Pig
1/4  Roasted    spanish  Suckling  Pig
Spaghetti Aglio  E Olio Black  Garlic
Breaf  Pudding
2025-01-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
Breaf  Pudding
  • Burrata    &  Heirloom    tomatoes    salad
  • Bread  Pudding
  • Roasted  Spanish  Suckling   Pig
  • Spaghetti    Aglio  E  Olio  Black  Garlic
  • Anchovies    &  Tomato   Salsa  Tuna  Toast
3 day(s) ago 0 views
搵到一間食物幾唔錯嘅西餐廳👍👍環境都唔錯,好舒服😍😍前菜有麵包🤩Anchovies & Tomato Salsa Tuna Toast這道開胃菜結合了咸香的鳳尾魚和新鮮的番茄莎莎,搭配酥脆的吐司,口感層次豐富。魚類的鮮味與番茄的微酸相得益彰,十分開胃🤩Fresh Baby Mussels青口的嫩滑與微酸的湯汁完美融合,湯汁清新。🤩Roasted Suckling Pig這道菜呈現了烤乳豬的完美風味。外皮香脆,肉質鮮嫩多汁,搭配特製的調味醬,口感豐富😍😍🤩黑蒜意大利麵以簡單的蒜香和辣椒為基底,黑蒜的獨特風味增添了一絲香味,讓整體口感更加豐富。麵條煮得恰到好處,配上橄欖油❤️❤️🤩 Apple crumble外皮酥脆,內餡柔軟,蘋果的酸甜與香料的香氣完美融合。每一口都帶來溫暖的口感,搭配一球香草冰淇淋,增添了清新與滑順😍
搵到一間食物幾唔錯嘅西餐廳👍👍環境都唔錯,好舒服😍😍
前菜有麵包

🤩Fresh Baby Mussels
青口的嫩滑與微酸的湯汁完美融合,湯汁清新。

🤩Roasted Suckling Pig

🤩 Apple crumble
3 day(s) ago 0 views
平時去大坑都係蒲cafe多,估唔到呢度有間hidden gem嘅高質西餐廳🍽️都好值得係銅鑼灣或天后行到幾步入嚟試試🫶🏻講緊嘅係位於施弼街嘅Aló Restobar,全黑嘅裝修頗為型格兼具情調。餐牌有唔少西班牙小食選擇,亦有西班牙乳豬、燒烤肉類菜式、意粉等,今次叫咗幾款,每款都好高質💯不論慶生或慶祝都好適合🥳🍞Bread麵包外煙韌內鬆軟,帶麵粉香,幾好食👍🏻🍖Iberico Jamon 48 months Ham Platter $268前菜先嚟矜貴又高質嘅西班牙伊比利亞火腿😍火腿油潤,脂肪比例均勻,食落帶點橡果香,唔會太鹹,幾正😋🐟Anchovies & Tomato Salsa Tuna Toast $128另一款西班牙小食亦好出色👏🏻多士上鋪上番茄及吞拿魚粒,配以鯷魚,鯷魚嘅魚鮮味加埋清爽嘅番茄粒同埋軟滑嘅吞拿魚粒,味道口感都好豐富😋😋🦪Deep Fried Oyster & Sea Urchin Sauce $118接下來嚟個邪惡少少嘅小食😈蠔肉炸得香脆不油膩,裡面幾juicy💦🍶French Baby Mussels Sake Roasted Garlic Puree $188

🍞Bread
麵包外煙韌內鬆軟,帶麵粉香,幾好食👍🏻

西餐廳成日會出現青口,但通常味道都無乜特別,呢度就做得比較出色👍🏻青口肥嘟嘟勁juicy💦醬汁摒棄常用嘅白酒,轉用sake,酒味更香😻裡面仲加入烤過嘅蒜,就好似安成宰煮嘅大蒜湯拉麵咁,醬汁加入烤蒜蓉果然層次感更好😼

🍝Spaghetti Aglio E Olio Black Garlic $188
黑白大廚嘅蒜香欖油意粉令人印象深刻,呢度都有得食😆意粉質感煮得剛好,每條都掛滿橄欖油,食落帶點甜味,調味剛好😚

🥧Apple Crumble $88
一頓滿足嘅西餐當然要用甜品作結😌呢道apple crumble即叫即做,食落帶牛油香又富蘋果嘅香甜味,外脆內軟,口感一流😋用嚟慶生就啱晒,而且店員會熱情地唱生日歌,好hyper🤪

推介指數(10分為滿分):8.5分
2025-01-03
$500 (Dinner)
2025-01-05 0 views
去咗大坑一間情調滿滿嘅西班牙餐廳。呢間餐廳環境真係非常有情調,同朋友一齊食飯真係好舒服。🍷🍃首先,我哋點咗*Heirloom Tomatoes Salad*。呢個沙律好清新,蕃茄色彩繽紛,甜美多汁,配上簡單嘅橄欖油同香草調味,每一口都好似夏天嘅味道,令人非常開胃。🍅🌿接住嚟嘅係*Beef Cheek Tagliatelle*。牛面頰肉煮得好軟嫩,入口即化,配上啖啖彈牙嘅意大利麵,牛肉嘅香氣同濃郁嘅肉汁完全滲透咗每一條麵🍝🥩主菜上咗*1/4 Roasted Spanish Suckling*。乳豬皮脆肉嫩,烤得香噴噴,外脆內嫩嘅口感真係一絕。乳豬嘅肉質鮮嫩多汁,味道濃郁而唔油膩最後嘅甜品係*Raspberry Napoleon*。呢個甜品層層酥脆,配上酸甜適中嘅紅桑子醬,口感輕盈又唔會過甜。🍰🍇#大坑美食 #西班牙餐廳 #美食推薦 🌟🍽️✨

#大坑美食 #西班牙餐廳 #美食推薦 🌟🍽️✨
2025-01-04 0 views
來到大坑,想找間有氣氛的西餐廳晩餐,網上搜尋了這間《Alo Restobar》,新裝修且高格調。看看餐牌,有多種我喜歡的美食,非常吸引。🔸Roasted Spanish Suckling Pig: 這道西班牙烤乳豬以其酥脆的皮和多汁的肉質著稱。豬皮烤得金黃酥脆,入口即化,而肉質則​​保持著嫩滑多汁的口感。🔸Anchovies Toast: 鯷魚吐司是一道簡單卻充滿風味的小吃。新鮮的鯷魚經過醃製後及混入蕃茄蓉,鋪在烤得酥脆的麵包片上,再撒上一些新鮮的香草和橄欖油。每一口都能感受到鯷魚的鮮美和麵包的香脆,是完美的開胃菜。🔸French Steamed Mussels: 青口在蒸煮過程中,肉質緊實而富有彈性,搭配上清酒、蒜泥和香草調味,湯汁鮮美而略帶微甜,令人忍不住一口接一口。🔸Heirloom Tomatoes Salad: 新鮮的原種番茄切片搭配上新鮮的羅勒葉和優質的橄欖油,簡單卻充滿田園味,值得推薦!

2025-01-03 0 views
大坑一間氣氛好好嘅酒吧餐廳,菜式比較少見同有心思。好啱情侶約會!🌟Burrata & Heirloom Tomato Salad $188用嘅係原種蕃茄,咁啱兩粒嘅顏色、味道、口感都有啲唔同。感覺上比起平時食開嘅甜好多,仲完全冇青味!Burrata cheese有好正嘅半流心口感,味道好清新。佢嘅用嘅黑醋味道比較柔和。🌟Chicken Breast & Chimichurri $188雞胸雖然冇咩脂肪,但生熟度控制得啱啱好,食落去嫩滑多汁。Chimichurri外表唔係咁chimichurri🤣,但佢酸酸地嘅味道同肉類真係絕配。🌟Minced Lamb Skewer $128有啲地中海菜嘅影子,既有豐富嘅香料味道,又唔會遮蓋咗羊肉嘅原汁原味。用嘅以瘦肉為主,所以食落冇羶味。🌟French Baby Mussels Sake Roasted Garlic Purée $188唔好睇啲青口細細隻,佢味道清甜,口感彈牙唔韌,比起濃味嘅大隻青口好食得多。我鍾意湯汁濃濃嘅清酒香,我哋真係當湯飲晒🤣。🌟Spaghetti Aglio E Olio Black Garlic $188橄欖油帶少少蒜香

🌟Minced Lamb Skewer $128

橄欖油帶少少蒜香,多多蕃茄香,味道非常開胃。材料簡單但真係幾好味(屋企整未試過成功)。

3K
2025-01-02 0 views
今晚約了朋友去大坑晚膳。 久違嘅大坑依然靜中帶旺,令人舒服小社區。Deep Fried Oyster & Sea Urchin Sauce外脆內軟,蠔膏滿滿。淋上了海膽汁,更添味美。French Baby MusselsSake Roasted Garlic Purée 火喉控制得宜,非常嫰滑。湯汁有濃香酒味和香草味。Ma Yau Fish Asparagus Baby Spinach Cream煎得皮脆,十分香口惹味。魚味香濃。醬汁是菠菜汁餚製而成,欣賞。Roasted Suckling Pig乳豬皮脆卜卜,肉質細嫰,多吃也不膩。Raseberry Napoleon 碰巧友人生日,小小裝飾為她祝賀。酥皮酥化,餡料真材實料,回味。

外脆內軟,蠔膏滿滿。
淋上了海膽汁,更添味美。

French Baby Mussels
Sake Roasted Garlic Purée
火喉控制得宜,非常嫰滑。
湯汁有濃香酒味和香草味。

Ma Yau Fish Asparagus
Baby Spinach Cream
煎得皮脆,十分香口惹味。魚味香濃。
醬汁是菠菜汁餚製而成,欣賞。

Roasted Suckling Pig
乳豬皮脆卜卜,肉質細嫰,多吃也不膩。

Raseberry Napoleon
碰巧友人生日,小小裝飾為她祝賀。
酥皮酥化,餡料真材實料,回味。
2024-12-30
$500 (Dinner)
2025-01-01 0 views
小店格局好有氣氛,先黎一份餐包,暖暖地,配上佢地既橄欖油,開開胃先。我地今次叫左Burrata & Heirloom tomatoes salad ❤ 芝士外皮柔軟,口感嫩滑,味道香醇,一咬落去覺得好creamy但唔會好膩,配上2款蕃茄同油醋醬汁,重點係仲有龍蒿既香草,令到菜色味道更加豐富。Ma Yau Fish Asparagus Baby Spinach Cream ❤ 馬友皮薄香脆,夠哂肥美,啖啖肉,一咬落去食到一絲絲既馬友肉,魚香味濃。夾埋清新既忌廉菠菜汁,口感同味道更加出色。Minced Lamb Skewer ❤ 餅皮好香脆。免治羊肉串記得要趁熱食,羊味香濃肉汁豐富,好惹味。French Baby Mussels Sake Roasted Garlic Puree ❤ 清酒味香,淡淡蒜香,湯頭順滑,青口夠哂鮮甜肥美多汁,我地留左D餐包黎點呢個湯汁,勁好味~Spaghetti Aglio E olio Black Garlic❤ 呢個菜色,重點係蒜香! 蒜片金黃零苦澀,夾埋順滑香口既橄欖油同惹味可口既辣椒,辣 香 酸 甜集於一身,意粉好彈牙,簡單,但越食越惹味。

天后大坑真係臥虎藏龍,好多隱世食店都係度等緊我地黎探索。今晚黎到Aló Restobar就係大坑既一間好有私房菜feel嘅西餐廳。佢地既menu簡潔,但係樣樣精雕細琢,叫每款都唔會後悔 👍🏻 仲可以同朋友係度享受一下美酒添 🍷 𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 自家製酸種麵包乾身脆口,烘得香脆✨ Deep Fried Oyster & Sea Urchin Sause $118鬆脆既炸皮包住軟綿又鮮甜既蠔肉,佢地用既蠔口感creamy,外脆內軟對比好強烈 🧡海膽醬更進一步提鮮,夾到不得了✨ Bone Marrow & Beef Tartare $208牛骨髓油脂豐富,當成牛油咁直接塗抹喺酸種麵包上面,唔錯嘅配搭。不過我自己就中意就咁食haha 😎 牛肉他他嫩滑,又帶有墨西哥辣椒碎,惹味辛香 ✨ Roasted Suckling Pig $328前身The Socialhouse既招牌名菜,搖身一變成為Aló Restobar後依然保留住呢道招牌菜。乳豬帶有香濃既碳燒味道,外皮超脆身,豬肉食落超嫩滑,超好食🤤同中式乳豬最大分別就係唔會乾身,仲保留左好多豬肉,食落更為滿足!係中式乳豬唔會比到既

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

✨ 自家製酸種麵包
乾身脆口,烘得香脆

海膽醬更進一步提鮮,夾到不得了

✨ Roasted Suckling Pig $328
同中式乳豬最大分別就係唔會乾身,仲保留左好多豬肉,食落更為滿足!係中式乳豬唔會比到既感覺!

✨ Beef Cheek Tagliatelle $238
呢份牛面頰扁意粉牛肉味道濃郁,就連碟底既汁,都係充滿住牛肉既鮮甜味道。意粉軟硬適中,顯得廚師功架十足。
2025-01-01 0 views
今日嚟到大坑,經過見到呢間餐廳裝修有格調好符合大坑嘅氛圍,就決定入去試吓餐牌好多選擇,全部都好吸引餐包配橄欖油作為開胃前菜,餐包看似簡單,但實際上暗藏細節。餐包外皮微脆,內部鬆軟帶彈性,顯然是剛出爐的新鮮製作。搭配的橄欖油清香濃郁,帶著一絲果香與微苦,足以顯示出高品質的冷壓初榨橄欖油。當麵包沾上橄欖油,油脂的滑順與麵粉的香氣完美融合,為整個餐點拉開了序幕Tempura Salmon Roll & Shiso Yuzu Vinegrette這道菜是一場視覺與味覺的雙重享受。紫蘇葉薄如紙,炸得酥脆但不含多餘油膩感,入口即化。內餡的三文魚卷新鮮度極高,帶有微微的海洋鹹香,魚肉的細膩口感與紫蘇的清香形成鮮明對比,再配上微微的醬汁提味,整體層次感豐富且清爽Bone Marrow & beef Tartare入口即能感受到肉質的鮮甜與彈性。牛骨髓被烤得半融,帶著濃郁的奶香與油脂香,抹在香脆的烤麵包上,與生牛肉交相輝映。這道菜展現了食材的極致原味,並以細節的處理讓兩種截然不同的口感相互平衡Beef Cheek Tagliatelle 牛面頰肉經過長時間的低溫慢煮,入口即化,完全沒有任何纖維感,肉汁濃
今日嚟到大坑,經過見到呢間餐廳裝修有格調
好符合大坑嘅氛圍,就決定入去試吓

餐牌好多選擇,全部都好吸引

餐包配橄欖油

Bone Marrow & beef Tartare

Beef Cheek Tagliatelle

牛面頰肉經過長時間的低溫慢煮,入口即化,完全沒有任何纖維感,肉汁濃郁,散發著混合香料與紅酒的醉人香氣。扁意粉的煮至恰到好處,吸收了醬汁的精華,每一口都滿載濃厚的風味。這道菜的靈魂在於醬汁,濃稠卻不油膩,讓整體吃起來既有飽滿的層次,又不顯得沉重

馬友魚的處理非常到位,魚皮煎得酥脆,帶有誘人的焦香,魚肉則柔嫩多汁,保留了魚本身的鮮甜。搭配的醬汁帶來一點酸度,恰好中和了魚肉的油脂感,讓整道菜既有口感的對比,又帶有清新的餘韻

Apple Crumble

蘋果餡酸甜適中,果肉煮得軟嫩但仍保留一點口感,香料如肉桂與豆蔻的加入,為甜品增添了溫暖的香氣。上層的酥皮鬆脆,帶有濃郁的奶油香,與蘋果餡完美結合。香草冰淇淋質地細膩,為這道甜品增添了一份清新與冷熱交融的樂趣
2024-12-31 0 views
慶祝元旦,朋友找來呢間新開餐廳位於大坑,因為佢食過仍然念念不忘。當然不能錯過要帶我來。門面低調而神秘,但又感覺好高級。甫入餐廳昏暗燈光,與背景jazz音樂相互配合,營造出舒適以放鬆的氣氛。果然是慶祝的好地方。酒櫃牆展示出不同種類美酒,餐廳甚至也歡迎食客自攜美酒,非常好客。餐前小食是自家制面包,與橄欖油一齊食,增加順滑囗感。French Baby Mussels $188微酸的湯汁浸住青口,青口清甜可口,非常鮮美。而且肉質嫩滑。呷一口湯汁頓時感到非常開胃。Tempura Salmon Roll & Shiso $168一層三文魚,一層紫蘇,加入蔥花點綴。外脆內軟。外層粉槳好薄好脆增加脆香味,與軟淋三文魚形成對比,加入紫蘇葉,味道又好夾,更加突出。我們都大讃美味。Slow Cook Beef Short Ribs & Salad $488一個慢煮牛小排與沙律的組合。沙律菜份量十足,還加入牛小排肉粒,增加口感,非常有驚喜。慢煮牛小排是必食推介。肉質鮮嫩,油脂味香濃,入口即融的口感,濃香牛肉香味又帶點炭香味,細嚼其中美味在口腔散發,久久不能難忘。甜品Bread Pudding $88上層酸甜c

餐前小食是自家制面包,與橄欖油一齊食,增加順滑囗感。

French Baby Mussels $188

一個慢煮牛小排與沙律的組合。
沙律菜份量十足,還加入牛小排肉粒,增加口感,非常有驚喜。

甜品Bread Pudding $88
上層酸甜cream,中層雪糕,下層面包餅底,甜度適中,賣相吸引,帶來甜蜜的感覺。結束今晚的晚餐。亦是2024年的年結晚餐,完美。
2024-12-31 0 views
跟好朋友慶生 我選了這家食店氛圍很好 裝修有格調~蕃茄水牛芝士配麵包水牛芝士味道好香 配合幾種唔同嘅蕃茄開胃又清新 Roasted Spanish Suckling Pig 豬皮薄脆甘香 能夠做到外脆內軟保持到豬肉肉質嫩滑 出色!Tempura salmon and shiso yuzu vinegrette $168這款菜式很有特色 三文魚捲着紫蘇葉在以天婦羅炸粉 包着整個三文魚卷去炸吃下感覺不會油膩 紫蘇葉跟三文魚味道搭配得很好French Baby Mussels Sake Roasted Garlic Purée青口肉質細嫩 清酒烤蒜醬很香 但不會蓋過青口本身原有的香味令人一口接一口吃不停!Raspberry napoleon $88店員為朋友寫上了Happy birthday 字句一般紅桑子比較酸 但這個紅桑子果味比較香甜吉士醬幼滑配上拿破崙鬆脆餅皮口感一流 跟朋友也吃得很開心祝朋友生日快樂 身體健康 🩷
跟好朋友慶生 我選了這家食店
氛圍很好 裝修有格調~

蕃茄水牛芝士配麵包
水牛芝士味道好香 配合幾種唔同嘅蕃茄
開胃又清新

Roasted Spanish Suckling Pig
豬皮薄脆甘香 能夠做到外脆內軟
保持到豬肉肉質嫩滑 出色!

這款菜式很有特色 三文魚捲着紫蘇葉
在以天婦羅炸粉 包着整個三文魚卷去炸
吃下感覺不會油膩
紫蘇葉跟三文魚味道搭配得很好

青口肉質細嫩 清酒烤蒜醬很香
但不會蓋過青口本身原有的香味
令人一口接一口吃不停!

Raspberry napoleon $88

跟朋友也吃得很開心
祝朋友生日快樂 身體健康 🩷

1K
2024-12-27 99 views
🍞 Anchovies Toast $128以醃漬過的鯷魚配合番茄🍅洋蔥🧅製成吐司,口味相當提胃🐖1/4 Roasted Spanish Suckling Pig $338西班牙🇪🇸乳豬的特色是薄脆又有光澤的外皮,跟非常嫩滑的肉質,入口多汁又不會鞋,以突出乳豬本來的奶香味🐮Beef Cheek Tagliatelle $238炆煮至極稔的牛面頰帶濃厚的骨膠原,這濃稠的醬汁掛在寬面上,簡單的美味🍎Apple Crumble $88熱辣辣的蘋果金寶,加入一球偌大的雲呢拿雪糕,冰火五重天的滋味!🍓Raspberry Napoleon $88這覆盆子拿破崙,調味比一般更酸更提胃,而且相當爽脆Aló Restobar (大坑)大坑施弼街12-13號地下A號舖

🍞 Anchovies Toast $128
以醃漬過的鯷魚配合番茄🍅洋蔥🧅製成吐司,口味相當提胃

🐮Beef Cheek Tagliatelle $238

🍎Apple Crumble $88

🍓Raspberry Napoleon $88
這覆盆子拿破崙,調味比一般更酸更提胃,而且相當爽脆

Aló Restobar (大坑)
大坑施弼街12-13號地下A號舖

今天和朋友夜晚選擇在這間格調西餐廳共進晚餐,在大坑寧靜的氛圍渡過平安夜。🍽️✨-We ordered :🌟Appetiser: sourdoughSourdough上桌時細心地保持著溫度,嚼起來柔有力,甚至不需要黃油已經足夠出彩,搭配上橄欖油也不錯。🥯.🌟Anchovies Toast橄欖油共同潤進細碎的生牛肉,調味也拿捏得很精准,口感柔和一致,微酸的滋味非常refreshing,讓味蕾在澎湃肉香中自甘沈淪的。🍽️😋.🌟Deep Fried Oyster炸蠔外層和炸豬排一樣,是炸得金黃蓬松酥脆的面衣一口咬下,齒尖劃開飽滿水嫩的蠔肉生蠔的汁液在香酥的面衣中奔湧而出!鮮香四溢,而且毫無腥味,那種滿足的幸福感,分分鐘都要湧出來。😋🦪.🌟Fresh Steamed Mussels充滿酒香及肥美多汁的青口,融入忌廉的奶香,口感豐富香甜。✨👍🏻.🌟Sweet Potato Fries天婦羅甜薯保留了食材原本的清甜,即叫即做,炸粉及脆脆厚薄適中香脆,外表金黃酥脆,咬下去"咔滋"作響,並散髮出誘人的香氣。🍤.🌟Beef Cheek Tagliatelle慢煮牛肉以獨特的醬料調味,牛肉鹹香,入味十分,意粉口

We ordered :
🌟Appetiser: sourdough
🌟Anchovies Toast

🌟Deep Fried Oyster

🌟Fresh Steamed Mussels

🌟Sweet Potato Fries

🌟Beef Cheek Tagliatelle

慢煮牛肉以獨特的醬料調味,牛肉鹹香,入味十分,意粉口感煙韌彈牙,口感更昇華!🍝
🌟Raspberry Napoleon

拿破崙的酥皮做的很好,能吃出是選用高級黃油及麵粉烹飪而成,吃起來很酥脆,而且顏值也很高,好看又好吃,生日點有特別有儀式感。🍓🍰
📍 Aló Restobar
◻️Shop A, G/F, 12-13 Shepherd Street Tai Hang.
2024-12-21 148 views
琴晚同朋友嚟呢間食聖誕晚餐😆好中意佢哋暗黑嘅風格,係大坑比較少見,靜靜地可以同friend傾下計幾好😆因為係第一次嚟,老闆好貼心咁介紹佢哋嘅招牌,會我哋有咩唔食再推薦👍🏻我同個女仔friend叫咗三道菜加甜品,最驚喜係個grilled squid同short ribs,肉質好tender,估唔到squid可以做得咁高質,牛肉食得出好新鮮,short ribs比較多脂肪,仲配咗個沙律🥗,甜品揀咗apple crumble,下次一班朋友聚會會再嚟多次