2024-11-18 384 views
😆打完風嘅週末 今日終於出太陽🌞 揸車入嚟大埔三門仔探朋友 時隔半年又嚟三門仔食飯🎉 呢度泊車方便 而且可以揀住室內室外地方闊落 啱晒我哋一家大細🔆招牌明爐脆皮乳豬嚟襯我哋都叫乳豬👍🏻自家工廠燒乳豬 次次食都好脆 Keep到水準超多點心選擇 而且精緻又有特色 次次都叫唔同款嚟試吓 🔆上湯金魚餃配水晶球呢條金魚真喺栩栩如生🐟 皮薄而且內涵足料🔆皇朝三式蒸腸粉(鮮蝦、叉燒、牛肉)一份有三種口味😆 🔆手袋和牛酥👜 呢個好得意咁 好啱打卡🤪外面酥脆 裡面喺和牛粒但唔會好油膩 🔆啤梨咸水角😆又一個好可愛又打卡嘅點心 喺啤梨外型嘅咸水角 咸水角外層香脆 角皮口感煙靭 咬開是咸香的肉餡 🔆鮑參翅肚羹叫咗一份分嚟試吓 估唔到呢個羹好足料 有鮑魚、海參、魚翅、冬菇等 大家都話好正🔆四寶滑雞扎🔆皇朝蝦餃王🔆黑毛豬北菇燒賣🔆陳皮山竹牛肉球🔆鮑魚福建炒飯以為只係用鮑魚汁做芡 原來個飯有好多鮑魚片同海鮮配料 鮑魚汁芡撈上配料 好入味🔆雪菜火鴨絲炆鴛鴦米份量勁大 😂食到一半先記得影返張相 加埋XO辣醬令炆米惹味今次嚟室外冇咁熱 好多人坐出面 鳥語花香😆好多人喺度打卡

🔆招牌明爐脆皮乳豬
超多點心選擇 而且精緻又有特色 次次都叫唔同款嚟試吓
🔆上湯金魚餃配水晶球

呢條金魚真喺栩栩如生🐟 皮薄而且內涵足料

🔆皇朝三式蒸腸粉(鮮蝦、叉燒、牛肉)
一份有三種口味😆
🔆手袋和牛酥👜

呢個好得意咁 好啱打卡🤪外面酥脆 裡面喺和牛粒但唔會好油膩
🔆啤梨咸水角

🔆鮑參翅肚羹

叫咗一份分嚟試吓 估唔到呢個羹好足料
有鮑魚、海參、魚翅、冬菇等 大家都話好正
🔆四寶滑雞扎

🔆皇朝蝦餃王