2024-04-21 251 views
《竺扶大班燒味 - 大埔》雖然我成日都周圍搵食,但食得多日式野,有時都會想食番中餐食下米飯既😌作為大埔人,我又真係唔算成日留番喺大埔食野,不查不知,原來大埔都有間位置港島區好有名既燒味餐廳既分店,我咁喜歡食燒鵝,竟然未食過😱所以今次早放工,就帶左屋企人出去食埋晚餐啦😉除左燒味外,原來佢地仲有做小菜的,二人餐只須$168起,可以揀番一個小菜,再揀一份燒味,你又可以選擇兩個小菜都得姐😉套餐仲會送埋一份小菜、例湯同埋兩個包飯🍚超級抵食😚如果你好想食燒鵝,都只需加多$20就食到例牌燒鵝,成餐飯$200 有找💪🏻💁🏻‍♀️例湯及前菜當日例湯係青紅蘿蔔煲瘦肉,好似仲食到節瓜添🥸食飯前暖暖胃warm up 都幾不錯,而前菜係涼拌木耳😋酸酸甜甜的十分開胃🤤未上小菜前已經比我地清曬💁🏻‍♀️豉椒味菜炒鵝腸Daddy話想食😚點會唔叫,套餐都有得揀呢個小菜的,餐廳用左咸酸菜、三色椒、豆豉、洋蔥去炒鵝腸😋咸酸菜口味酸甜,食落開胃😝同鵝腸既味道合拍,而鵝腸食落唔腥,不過腸既份量唔算好多😒你同Daddy鬥搵鵝腸爭黎食😝三色椒炒得脆身唔苦,味道甘甜👍🏻💁🏻‍♀️例牌至尊古井燒鵝當日主角燒鵝十分肥美,充滿油香,佢算係木香果
《竺扶大班燒味 - 大埔》

💁🏻‍♀️例湯及前菜

💁🏻‍♀️豉椒味菜炒鵝腸

💁🏻‍♀️例牌至尊古井燒鵝

當日主角燒鵝十分肥美,充滿油香,佢算係木香果個類別既燒鵝,肉肉好入味好香口,送飯一流😌不過隻鵝都幾肥下,可以加$5叫番杯凍檸茶止止油膩
2024-04-19