2020-11-08
除左返工之外,放假好耐冇真真正正行過街今日出街到處行吓先,噤啱見到有間餃子店,好耐都冇食過就入去試吓見佢店內座滿人,但當時已經係下午三點估唔到還有噤多客人而且見到佢哋d餃子係即場自己包自家製,保證新鮮睇完餐牌最終點左:麻辣白菜鮮肉餃、芝士粟米鮮肉餃、韭菜鮮肉餃、芫茜鮮肉餃、招牌秘汁拼盤和柑桔蜜一支麻辣白菜鮮肉餃:同芝士粟米鮮肉餃+$2選左雙拼轉煎餃,食落皮脆香囗,麻辣好惹味芝士粟米鮮肉餃:入囗啖啖肉,芝士味道恰道好處韭菜鮮肉餃:我嘅至愛,濃濃嘅韭菜味,佢哋嘅湯底係用左椰子海帶鮮雞豬骨濃湯,飲落幾鮮甜冇乜味精味芫茜鮮肉餃:咬開餃子滿滿嘅芫茜,入囗味道好清新另外+$9轉左惹味酸辣湯底,味道酸酸甘甘麻麻,不過食得辣先好轉招牌秘汁拼盤:好大碟,有雞翼、雞腎、滷水蛋和牛展,雞腎好爽,牛展好淋, 滷水蛋好入味青檸蜜:入囗好甘香清甜,食完餃子飲返啖,喉嚨即刻潤返晒呢間整體上都食得過,價錢唔太貴而且餃子幾大隻
見佢店內座滿人,但當時已經係下午三點估唔到還有噤多客人
芝士粟米鮮肉餃:入囗啖啖肉,芝士味道恰道好處
青檸蜜:入囗好甘香清甜,食完餃子飲返啖,喉嚨即刻潤返晒
呢間整體上都食得過,價錢唔太貴而且餃子幾大隻