2021-07-21 647 views
深水埗係一個美食天堂,相對競爭力都比較大既一個個地方,要係呢個地方有一個立足之地,少啲功力都唔得。早兩日去落左深水埗整車,朋友介紹左呢間車仔麵。我心諗深水埗呢類餐廳冇十間都有八間,有咩好介紹呢?我倆一齊入左呢間餐廳坐低。一睇餐牌,比入面打左個突,呢個價錢係呢個地方算係貴,仲要係車仔麵!咁算啦唔黎都黎左,我就叫左個三餸河粉,包括有咖哩魷魚、生菜同埋肥牛,諗住穩穩陣陣無死啦,碗粉一上到枱,我就明白點解收呢個價,因為實左大碗,我冇食早餐都食唔曬,我最欣賞佢既咖喱魷魚,因為比我一種好地道港式車仔麵回憶,十分唔錯。

2021-07-18
$60 (Lunch)