2022-08-09 494 views
暑天就係要食涼浸浸嘅嘢,所以嚟到大角咀嘅活一鮮,叫咗個甜蝦魚生飯($75),朋友就揀咗活壽司套餐($148)🍣估唔到除咗三文魚,仲有2片油甘魚同北寄貝,每塊魚生都厚到刺身咁,色澤亦唔錯、唔係魚光滿滿但絕對唔會暗啞,當食個雜錦刺身都好抵🥰夾起嚟比望落仲厚,三文魚肉厚實、亦有一定鮮味,油甘魚就更加唔洗講,魚味更濃郁,甜蝦亦喺水準之上👍🏻惟一係可以比多啲飯素,因為白飯冇醋味,食起嚟有啲齋,但已經係好抵食嘅丼飯,所以我都好滿意😛朋友嘅套餐有12件壽司同2件玉子燒,魚生食落都好新鮮,油甘魚同三文魚繼續係首選,海膽軍艦亦都夠鮮甜,不過佢都覺得丼飯更抵🤣此終大大塊魚生更滿足,但壽司盛就可以試多幾款魚生😜另外仲叫咗個柚蜜燒牛脷($58),有8塊薄薄地嘅,表面淋上甜蜜燒汁,但柚子味就真係冇咩🙈牛脷燒得唔錯、幾彈牙,而且魚生飯本身係淡淡地,有比較之下會覺得牛肉味更突出😆
甜蝦魚生飯
活壽司套餐