2019-06-28
今晚媽媽生日,而佢平時就最愛食中菜,所以特登搵咗一間比較特別少少既中菜餐廳,比啲驚喜佢。呢度特別既地方係菜式融入左啲創新元素,唔係到到都食到😀👍🏻媽媽亦表示覺得吸引。 一上到餐廳店員立刻熱情招待,好好禮貌,整餐飯都服務得好周到,值得一讚👍🏻《寶貝酒香乳鴿》$38乳鴿做緊優惠,原價$68蚊隻,所以好抵食。味道方面,乳鴿皮夠薄同脆,肉質入味唔乾,真係唔錯!《蟹肉海皇繪花膠》$128超足料!好多蝦肉同埋蟹肉,仲有大量蛋花,啲花膠就切成條狀,口感好爽脆,啖啖都好豐富👍🏻《黑松露帶子炒滑蛋》$118呢個份量好大好足料,超多帶子!!食極都食唔完嘅感覺🤣黑松露既味道都好出,但略嫌蛋炒得唔夠滑。《拔絲咕嚕肉》$108咕嚕肉就食得多,配上拔絲真係第一次😃拔絲效果有但唔算好明顯😅咕嚕肉肥瘦均勻,肉質有彈性,炸粉薄且食落都脆口👍🏻《澳洲脆米炒飯》$108份量好多!係3-4人份,好抵食,炒得幾香,但調味可以做得再好啲,偏淡。不過加入左炸過既飯粒食落更香口之餘亦提升口感👍🏻 尖沙咀黎講,呢問粵菜性價比真係幾高,大碟又唔貴,味道不錯,推薦一家人黎!
《寶貝酒香乳鴿》$38
《蟹肉海皇繪花膠》$128
《黑松露帶子炒滑蛋》$118
《拔絲咕嚕肉》$108
咕嚕肉就食得多,配上拔絲真係第一次😃
《澳洲脆米炒飯》$108