2024-09-23
帶埋屋企人慕名而來,點知非常失望!Book 位嘅時候已經要忍住度氣,接電話嘅女士兩次交往都係冇乜禮貌,半死不活的語氣,問兩句答一句。昨晚嚟到食啦,點知中伏 -乳豬:1/4 隻,味道正常,都算 OK,但係唔值三百幾蚊。古法鹽焗雞:算係全晚最 OK 嘅,不過亦都只係正常好食,$568!鴛鴦醬脆皮蝦球:醬唔好味,所謂鴛鴦其實味道非常接近,一般嘅炸物整兩 pat 醬而已。帶子多士:唔好味,好油。七味脆皮豆腐:完全失敗,我每逢飲茶食飯都會叫呢道餸,可謂專家,但係佢個皮又硬又厚。蒜子浸菜心:真係經典,雖然味道 OK,但係要 $118 ,大約只有半斤。大膽講句錢唔係問題,如果啲嘢好食又食得開心其實已經唔計較,弊在又貴又唔好食,態度又一般。 六個人 $2,000,冇話平貴,係唔值。
昨晚嚟到食啦,點知中伏 -
乳豬:1/4 隻,味道正常,都算 OK,但係唔值三百幾蚊。
帶子多士:唔好味,好油。
Other Info. :
真心建議店家多啲北上睇吓大灣區嘅同行點樣待客同埋點樣烹調美食,佢哋唔係只係餵飽人個肚,而係 fine dining. 我今個月北上三次晚飯,食類似嘅嘢,每次價錢只係每人百零蚊。 香港嘅飲食業真係要爭氣,地方唔得烹調唔得,但係服務態度完全可以自己掌握改善。