2018-05-09 932 views
一放工又要解決溫飽問題啦,因為太耐冇食大排檔,所以決定今晚食!位於火炭嘅津津食家,其實我地都係walk in 入。環境冇咩特別,都係大排檔。由放下就食左下午茶,所以都唔算太餓。兩丁友就叫左人頭飯。菜苗,炸鮮魷同蠔仔煲。本身諗住再叫其他嘢食,點知佢嘅栗子蠔仔煲嘅份量令我打消左個念頭....好大份。而且啲蠔真係粒粒都好大粒。就係我地講緊煲蠔仔嘅時候,姐姐上左碟椒鹽豆腐,咁我地同佢講上錯,我地冇叫。但原來成碟嘢!係成碟椒鹽豆腐係送嘅!無錯係送嘅!老闆係咪有太多豆腐?雖然係送嘅,但味道係唔馬虎的。依啲咁特別嘅作風真係只有依種街坊大排檔先有。好可愛嘅情懷!❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️仲大碟過份鮮魷!同碟菜苗有得揮!。 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️希望香港多啲依啲鋪頭!哈哈!

希望香港多啲依啲鋪頭!哈哈!

2018-05-08
$70 (Dinner)