2025-04-09 1086 views
收早今日6點前去到旺角食泰國野。見門口拉左條隊睇黎好受歡迎。未夠6點唔洗排隊都入到座。餐廳都好闊落,裝修好有泰國大排檔嘅特色。食物都幾多選擇。我就叫左d經典菜式試下泰式虎蝦金邊粉新鮮炒起,第一時間擠青檸汁,將所有配料撈埋,青檸清新多汁,聞到d酸甜味,胃口大開。虎蝦大隻,咬落好爽口!金邊粉炒得好好,夾起有水份,但唔會痴埋哂一嚿,入口條條分明,配搭青檸汁食落清新開胃。撈埋蔥頭,芽菜,豆腐乾等等嘅配料,口感更加有層次。仔細d望仲有加埋蝦米,加倍鮮味。小食叫左個 沙嗲豬串燒比起一般食到嘅肉粒串燒,餐廳嘅串燒係一片片豬肉,帶少少脂肪,燒到有少少焦邊,香脆juicy!份量大份,啖啖肉。點埋酸甜嘅醬汁 味道都好夾有特色!飲品叫左杯 泰式奶茶 少冰,奶茶香滑,唔會過甜,味道唔錯,配肉類炒粉都唔會覺得太膩。到離開嘅時候未夠7點,門口排哂長龍,餐廳性價比好高,好食抵食,店員都好有禮貌。值得回頭!
收早今日6點前去到旺角食泰國野。

見門口拉左條隊睇黎好受歡迎。

食物都幾多選擇。

我就叫左d經典菜式試下
泰式虎蝦金邊粉

小食叫左個 沙嗲豬串燒

份量大份,啖啖肉。
點埋酸甜嘅醬汁 味道都好夾
有特色!