2023-08-01
📍黑門水產友人帶我黎食好西,平日夜晚都爆晒人。入面就同日本嘅個啲居酒屋好似樣。門面同入面都掛滿左紙燈籠🏮😚❤️海膽天婦羅 ($168)海膽唔腥,上到枱仲熱辣辣❤️極上大漁貝燒 ($98)大大粒汁燒元貝,燒到差唔多索晒啲醬汁就食得,食落口就勁juicy 😚職員仲會落手落腳幫手煎,雖然場入面好多人,但係都會有人定時定後行過黎幫手睇下。 ❤️黑門帆立貝伴魚籽醬 ($98)大大粒帆立貝放入口,大滿足,帆立貝好肥美再加上小量海膽同魚子醬。😳 值得一讚係個紫菜都唔會好似出面食個啲咁,放左好耐好林。❤️海膽蟹味噌甲羅燒 ($78)呢個係咁多樣野入面我最鍾意嘅,又有蟹籽蟹肉同海膽,撈埋一齊再配埋威化餅😚又脆又啖啖都係醬料。❤️黑門令大漁魚子醬 2份 ($176)底係呑拿魚蓉,上而有蟹籽、三文魚籽同海膽,真係啖啖魚肉😍黑門招牌野真係無介紹錯❤️鐵板宮崎柚子胡椒香葱牛舌心 ($168)柚子同胡椒味超重,岩晒重口味嘅我😳牛舌芯就林身啲,就煎得岩岩好,唔會話煎到好過火。❤️辣酒煮角螺 ($118)另外仲叫左個黑門令龍蝦湯煮海鮮 🦞$98兩個啲汁都鎖晒入個海鮮到😍
門面同入面都掛滿左紙燈籠🏮😚
❤️海膽天婦羅 ($168)
海膽唔腥,上到枱仲熱辣辣
❤️極上大漁貝燒 ($98)
❤️黑門帆立貝伴魚籽醬 ($98)
❤️海膽蟹味噌甲羅燒 ($78)
❤️黑門令大漁魚子醬 2份 ($176)
❤️鐵板宮崎柚子胡椒香葱牛舌心 ($168)
❤️辣酒煮角螺 ($118)
另外仲叫左個黑門令龍蝦湯煮海鮮 🦞$98
兩個啲汁都鎖晒入個海鮮到😍