2024-09-26
🥗CARVER🥩相約好友去咗銅鑼灣嘅CARVER食 lunch,餐廳環境雅致,座位舒適,店員服務有禮,值得推薦!今次叫左Lunch套餐,食到飽飽,好滿足,餐廳仲做緊4人同行1人免費,性價比超高! 🌟Weekday 3 COURSES $268 🌟前菜:🔸芝麻菜沙律 - 帕瑪火腿又香又薄,薄得黎唔會太韌,食得出有心機揀過。原種蕃茄鮮甜味道非常突出,個人喜歡帕馬森芝士唔油膩又唔硬身,好岩配沙律🥗🔸香炸軟殼大蝦 - 大蝦炸得十分香口,有配菜相伴,青檸汁同蛋黃醬配搭為之清新主菜:🔸香烤羊T骨扒 - 配有千層忌廉焗薯,口感豐富,味道好夾羊肉。田園蔬菜配羊扒可以解膩吸油,平衡各方口感,羊扒亦帶有肉汁,烤肉黎講一d都唔乾身,好juicy,香噴噴。🔸醬烤豬肋排 - 肉質軟腍,份量十足👍🏻配以啤酒旋風薯角、烤菠蘿及海鮮醬,味道方面係非常濃郁,賣相亦十分悅目甜品: 🔸熱帶鮮果馬斯卡彭芝士杏仁撻 - 我第一次試芝士和杏仁的組合,外型都好靚!每一口都充滿濃郁的芝士味,配上杏仁的香脆,真係好好味!🔸CARVER 雪糕新地 - 雪糕上有新鮮藍莓,果仁碎同餅乾碎,增添左整個雪糕既口感🍨作為甜品係好圓滿既作結CARV
🌟Weekday 3 COURSES $268 🌟
前菜:
主菜:
甜品:
CARVER係銅鑼灣,位置好岩同朋友行完街聚會👍🏻☺️地理位置方便,午飯質素都唔錯,之後又多個選擇!
📍Carver
銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假日酒店1樓