2023-03-26
大癲級西班牙菜,食材高質,煮法side dish非常配合,環境服務一流,perfecto🤌~・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🐙 Pulpo A La Gallega (啫係Octopus Tapas) HK$195・味道:清淡八爪魚加咗小許辣粉,仲吊出鮮味,配埋底下薯蓉薯仔粒,唔錯~・口感:八爪魚爽彈,冇牙呀婆口嘅肥波都咬到。薯蓉係半smash半薯仔粒,幼滑得嚟又可以配八爪魚咬吓。🍣 Tuna Tiradito (啫係Tuna Tata) HK$220・味道:新to the鮮🤌!本身個料好食就唔使整色整水都夠抽㗎喇~・口感:上面個三塊空氣餅唔知jm9😅,硬要評一評就係都幾有麥香,不過本波覺得有蔥就夠喇。🍛 Seafood Paella M size HK$350 👍 ・味道:好癲喎喂💥!每粒飯都索滿海鮮汁,蝦再甜啲就好了,有粒蜆有沙拖低平均分sad,魷魚最正。有pat醬幾重咸香味,加埋啲飯食又係另一個味,咸鮮飯粒加鮮甜海鮮,多重層次woo😏~・口感:睇落以為啲飯乾過沙漠,點知每粒都juicy jucy。粒粒分明又夠濕度,大癲。蝦爽脆基本啦,蜆都夠厚肉,魷魚爽彈本波食到jap j
・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
・口感:睇落以為啲飯乾過沙漠,點知每粒都juicy jucy。粒粒分明又夠濕度,大癲。蝦爽脆基本啦,蜆都夠厚肉,魷魚爽彈本波食到jap jap聲,嘻。
**M size以為好細,點知個pan目測都至少8吋🤯,兩三人夠食的!但海鮮份量少,孤寒咗啲⋯ **
🥩 Steak Frites HK$348
・味道:用Flat Iron但牛扒叫5成,上到嚟係7成⋯過熟少咗肉味🥲。上面個香草牛油多餘,牛油味香草味都冇,對件扒起唔到任何作用🤡。另一兜醬都一樣,廢。薯條吸咗啲牛扒精華零舍正。
・口感:過熟有啲嘥咗舊flat iron,但塊扒本身好高質所以煮衰咗都仲係嫩口,同埋吋半扒唔韌加上flat iron本來多筋都冇食到一條,扒類處理做得不錯。係薯條偏幼食得冇咁開心。
❤️🔥 Churros HK$135
・味道:0甜肥波怒啪兩條,表面糖粉mix咗肉桂粉所以食落微甜,唔鍾意肉桂嘅朋友都食到,淡淡肉桂味易入口der~不過牛油味就唔出,某程度上對肥波嚟講係好事,減輕罪疚感XD。個朱古力醬係黑朱,重覆多次係黑朱,0甜黑朱,本波已滿足namaste🙏
・口感:表面脆口入面軟熟,新鮮即炸但好細心會等到啱食用溫度先上枱,暖暖哋咁,yum yum。
🍹 Blood Orange Mocktail HK$100
・味道:偏甜但橙味幾重,OK啦。
🥤 Raspberry Milkshake HK$88
・味道:甜呀,同時紅莓味都重嘅唔係得人工糖漿甜。外國奶昔就必備爆血管厚cream嘅,本波skip🤭。
・口感:0冰粒,smooth~
🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論:人均七舊水食到高質五星酒店西班牙菜,食得過,絕對有next time。
・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
環境:闊落舒服呢啲基本酒店餐廳配備有齊,枱櫈夠大。枱與枱之間闊到可以放多枱,空間度極高,雖然避免唔到三個飲醉酒嘅女人笑聲蓋過全場嘅嘈吵情況-_-。不過我坐嗰邊近戶外嘅室內位偏喑,情調太多,能見度太低😶🌫️。枱燈非常重要,猶如漆黑中嘅明燈💡。講咁多,唔該較光返小小🙏⋯⋯
服務:可能見我哋book枱係慶祝目的,安排咗近海景位,非常細心。梳化位舒服,唔係啲坐到淋哂個下巴對落就係枱嘅高度XD。麻煩侍應影相都冇托手踭,仲要識攞光位就角度影,pro🫡!
*需要上網book枱㗎!