2022-11-21
今日嚟到位於大角咀嘅西餐廳Cobalt食飯,餐廳個裝修都好時尚,旁邊擺咗唔少酒類,都幾靚呀。雖然餐廳岩岩新開無耐,但都已經有唔少捧場客。蘭王蛋韃靼牛肉入口有蛋香,唔會覺得腥,牛肉入口柔軟,連埋蛋汁一齊食,幾好味啊。酥炸大啡菇配粉紅汁大啡菇揸得唔會太過乾,入口仲好多汁添,菇嘅外皮炸得酥脆,入口脆卜卜,好好味呀。半份烤慢煮美國豬肋骨半份嘅份量都唔少呀,豬肪骨肉質入口柔軟,唔會煮得太老,仲有脂肪嘅香味。墨西哥牛油果扁意粉意粉嘅份量都唔少啊,配埋牛油果醬嚟食都幾Creamy,呢個意粉味道唔會太過濃,幾清新。海膽忌廉汁蟹肉意大利飯意大利飯入口好煙韌,因為加咗蟹肉落去,令到個飯有蟹香,配上有海膽香味嘅忌廉汁嚟食,味道好正。法式燉蛋燉蛋入口creamy又唔會太甜,加上蛋香味都幾特出,好味。蘋果金堡撻配意大利蛋糕金堡撻外皮香脆,有香濃嘅牛油香,加上岩岩焗起,仲係好暖,配上凍嘅蛋糕黎食,一冷一熱,非常之特別。整體黎講,成餐飯嘅食物質素都好好,加上餐廳裝修又新又靚,真係岩曬同朋友黎食飯。📍COBALT (大角咀)大角咀利得街36-38號地下1A及2G號舖
雖然餐廳岩岩新開無耐,但都已經有唔少捧場客。
蘭王蛋韃靼牛肉
酥炸大啡菇配粉紅汁
半份烤慢煮美國豬肋骨
墨西哥牛油果扁意粉
海膽忌廉汁蟹肉意大利飯
法式燉蛋
燉蛋入口creamy又唔會太甜,加上蛋香味都幾特出,好味。
蘋果金堡撻配意大利蛋糕
📍COBALT (大角咀)
大角咀利得街36-38號地下1A及2G號舖