2024-10-20 791 views
每年都一定要搵下邊度有得食大閘蟹!今次呢間大閘蟹套餐幾抵食,有齊晒我想食嘅嘢!另外有得加$48轉蟹粉炒年糕,不過驚太飽所以無轉到🥹一坐低職員就會俾你自己揀茶飲,個人幾推薦人蔘烏龍,味道甘甜~花膠響螺頭燉雲吞雞的味道非常清甜,雲吞餡亦非常飽滿!清蒸大閘蟹每隻約四兩重,雖然唔係好大隻,但係重點係佢嘅蟹膏及蟹油好多😍好有驚喜!蟹粉豆苗都炒得好好食,平時不太吃豆苗的我都忍唔住係咁夾~蟹粉小籠包係我嘅最愛,雖然有附上黑醋,但係個人覺得食佢嘅原汁原味最好食,可以食到佢嘅蟹膏香味及湯汁嘅甜味!蟹粉拌麵係會用砂鍋熱住啲蟹粉醬,然後倒落去撈麵,整體味道唔會太鹹太濃味~食咗咁多大閘蟹比較寒涼,所以套餐最後亦有薑茶湯圓,薑味超濃!記得食飽就通知職員上甜品~

花膠響螺頭燉雲吞雞的味道非常清甜,雲吞餡亦非常飽滿!

蟹粉豆苗都炒得好好食,平時不太吃豆苗的我都忍唔住係咁夾~

$224 (Dinner)