2008-10-22 23 views
近排雜誌廣告成日賣大閘蟹宴,急不及待要去幫襯下啦!!!上年幫襯鴻星都唔彩,今年"返卓"幫襯。今年個菜單略為改左少少,但都OK!大閘蟹宴如下:1) 生拆蟹粉小籠包2) 原盅雞燉翅3) 清蒸江蘇大閘蟹 (每位三隻)4) XO 醬炒帶子5) 原隻鮑魚袖皮6)飄香臘味蒸糯米飯 7) 燕窩杏汁蛋白露 蟹粉小籠包:-樣靚多汁, 但無乜蟹味, 如果淨當佢係小籠包, 都唔錯嘅原盅雞燉翅:-翅只得好少, 湯底味道一般清蒸江蘇大閘蟹:-個人覺得蟹公係好食過蟹乸,隻隻都有5.兩重, 多膏, 好味XO 醬炒帶子:-不過不失原隻鮑魚柚皮:-柚皮整得好好入味,鮑魚都易入口飄香臘味蒸糯米飯:-等左成晚為左lee啖飯,上年食過勁好味!今年都一樣咁好味,足料臘味好香同糯米好有咬口再加埋個煮過嘅豉油,一淡都唔可以放過。燕窩杏汁蛋白露:-一啲都唔甜嘅杏仁茶味, 唔多鍾意。總結$398一位咁多野係唔錯嘅,會再食!!
近排雜誌廣告成日賣大閘蟹宴,急不及待要去幫襯下啦!!!
上年幫襯鴻星都唔彩,今年"返卓"幫襯。

今年個菜單略為改左少少,但都OK!
大閘蟹宴如下:
1) 生拆蟹粉小籠包
2) 原盅雞燉翅
3) 清蒸江蘇大閘蟹 (每位三隻)
4) XO 醬炒帶子
5) 原隻鮑魚袖皮
6)飄香臘味蒸糯米飯
7) 燕窩杏汁蛋白露
原盅雞燉翅:-翅只得好少, 湯底味道一般
XO 醬炒帶子:-不過不失
原隻鮑魚柚皮:-柚皮整得好好入味,鮑魚都易入口
燕窩杏汁蛋白露:-一啲都唔甜嘅杏仁茶味, 唔多鍾意。
總結$398一位咁多野係唔錯嘅,會再食!!

生拆蟹粉小籠包
清蒸江蘇大閘蟹
臘味糯米飯
$400 (Dinner)
臘味糯米飯