由日本人主理,最近仲推出咗沖繩県期間限定菜式,梗係要去試試佢啦🫶 位於中環士丹利街,店舖和風系裝潢,一到埗員工們都非常親切,坐喺鐵板旁邊,一路睇住廚師整一路食好正🥹期間限定菜式我就揀咗 :沖繩早摘水雲之前去沖繩都好鍾意食佢哋嘅海葡萄,水雲就係佢哋嘅朋友亦都係海藻既一種,營養同礦物質都非常豐富,口感滑溜帶酸配以八爪魚及青瓜🐙有嚼勁,健康又有口感層次前菜🫶烤白子(使用沖繩香檸)This! I rave! 我不嬲都好鍾意食白子,平時Omakase嘅白子都係好seasonal 同埋大部份都係生食,今次第一次食燒白子,都幾考廚師嘅功力,將外皮烤得焦脆,內側又軟又嫩,口感滑膩,入口即溶,係oiiii sheeeeee 嗰隻感覺u get me? 燒牛舌睇住佢燒完再上枱又係一種享受,厚切,一口一啖,燒得啱啱好,惹味🫶配佢哋自家製嘅牛舌汁好正🥹熱熔芝士大阪燒大阪燒係用高麗菜,雞蛋同煙肉等整成一個餅咁就可以自己隨喜好去加唔同嘅肉類或者海鮮,呢一個芝士大阪燒入邊已經有豬肉,煎香之後廚師會將芝士煮溶成漿再淋面加以醬汁劃花,再用鐵板上,presentation有誠意,如果揀更濃味嘅芝士會更加滿足👅跟住就叫咗佢

期間限定菜式我就揀咗 :

沖繩早摘水雲

烤白子(使用沖繩香檸)

燒牛舌

熱熔芝士大阪燒

跟住就叫咗佢哋平時嘅Lunch Menu 入邊嘅
照燒月見叉焼定食(包前菜沙律及麵豉湯)
黯然銷魂飯嘅日本鐵板version🤣 叉燒肥瘦適中,肉質軟腍,非常入味,開埋飯同菜食非常滿足🫶🫶

經過中環又或者聖誕節未諗到食咩嘅話可以考慮吓佢啊,價錢都非常親民🥰