Black Sheep集團新開嘅印度菜餐廳 行高級路線位於大館 喺同樣係Black Sheep嘅Magistracy樓上果然裝修上都係冇令人失望 喺門口已經有種神秘嘅感覺穿過一條走廊先入到餐廳 面積唔算好大但成個氣氛好舒服🤍𝗧𝗮𝗻𝗱𝗼𝗼𝗿𝗶 𝗠𝘂𝗿𝗴𝗵 𝗞𝗮 𝗦𝗼𝗼𝗹𝗮($𝟯𝟮𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴/𝟭𝟬炭烤三黃雞腿肉 有黃辣椒同丁香做醃製料食落重味入味 三黃雞肉味濃郁 而且烤得完全唔乾雖然佢係一道常見嘅菜 但算係我食過比較高質嘅烤雞🤍𝗡𝗮𝗹𝗹𝗶 𝗚𝗼𝘀𝗵𝘁 𝗕𝗶𝗿𝘆𝗮𝗻𝗶($𝟮𝟴𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴/𝟭𝟬好特別 第一次見有呢種喺細瓦罐(?)入面煮嘅飯😂嗌咗呢款入面有lamb shank 同rib 配印度香米肉嘅份量都幾多 煮得好軟腍 但個人欣賞啲飯多啲就咁食幾香但鹹味有啲唔夠 撈埋附上嘅汁就好好食!🤍𝗧𝗮𝗻𝗱𝗼𝗼𝗿𝗶 𝗭𝗮𝗳𝗿𝗮𝗻𝗶 𝗣𝗮𝗻𝗲𝗲𝗿 𝗧𝗶𝗸𝗸𝗮($𝟮𝟭𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬雖然係比較heavy嘅starter嚟 但最鍾意係呢一道🥹有三大嚿烤軟芝士 奶香味 超 級 重 又有啲𡁻口不過旁邊配嘅類似番紅花紅菜頭個人就麻麻 配嘅辣汁係超級辣 點極少
Black Sheep集團新開嘅印度菜餐廳 行高級路線

雖然佢係一道常見嘅菜 但算係我食過比較高質嘅烤雞

好特別 第一次見有呢種喺細瓦罐(?)入面煮嘅飯😂
嗌咗呢款入面有lamb shank 同rib 配印度香米
肉嘅份量都幾多 煮得好軟腍 但個人欣賞啲飯多啲
就咁食幾香但鹹味有啲唔夠 撈埋附上嘅汁就好好食!

雖然係比較heavy嘅starter嚟 但最鍾意係呢一道🥹
有三大嚿烤軟芝士 奶香味 超 級 重 又有啲𡁻口
不過旁邊配嘅類似番紅花紅菜頭個人就麻麻
配嘅辣汁係超級辣 點極少就好 同太多會蓋過奶香

🤍𝗛𝗮𝗿𝗮 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱($𝟭𝟬𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴:𝟳/𝟭𝟬
係店員建議嗌嘅salad去平衡翻我哋點嘅菜嘅heavy感😂
冇咩特別 乜都有啲咁 切到好靚 然後撈咗啲酸味醬汁

🤍𝗥𝗼𝘀𝗲 𝗞𝘂𝗹𝗳𝗶($𝟭𝟮𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬
食過咁多間印度菜 都好似少見到呢款甜品
名為傳統印度雪糕 個形態有啲介乎smoothie同雪糕中間
主要食到玫瑰同番紅花味 香料味都幾重 其次有啲開心果
甜道比較高 朋友似係麻麻 但我又幾鍾意😂

🤍𝗠𝗮𝗻𝗴𝗼 𝗖𝗼𝗰𝗸𝘁𝗮𝗶𝗹($𝟵𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴/𝟭𝟬
🤍𝗔𝗽𝗽𝗹𝗲 𝗖𝗼𝗰𝗸𝘁𝗮𝗶𝗹($𝟵𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟲/𝟭𝟬

餐前小食送咗炸薯仔球 薄荷醬撻同脆球Pani Puri
仍然係接受唔到任何Pani Puri Sorr😵‍💫個撻就幾唔錯
我哋成晚點菜嘅combination其實店員話過會too heavy
但我哋最後決定都係照殺(兩條女最後勁飽但係清得曬嘅🙂
所以如果去到可以留意翻份量同配搭 沙律就可以唔洗嗌
整體會話係食物質素好高嘅印度菜
環境 氣氛 服務態度 坐位舒適度等都好好 係慶祝嘅選擇嚟!