2023-12-26
呢間居酒屋好有氣氛,逢星期二有現場live Band 好正,一路聽音樂一路品嚐美食,一大享受😌店員非常有禮貌,嚟到嘅時候全場都爆滿,一路坐一路都坐爆人🤭好彩我有book枱😌番茄汁刺身沙律🥗刺身超新鮮😍最鍾意係三文魚沙律汁調校得非常好👍🏻 三文魚籽我第一啖食落好鮮甜😍對三文魚籽有新認識🤭之前食過有啲腥味,所以無特別再食,我以後都會睇下先再食🤭而家鍾意左,因為真係好鮮甜😋刺身五品盛-赤蝦-三文魚-劍魚腩魴鮄好特別嘅魚刺身,好少有地方可以食到,生於淺海、水深約600米的深海棲息,紅色的魚身,背面呈斑駁的灰色的魚鰭,食落味道非常鮮甜😋間八(章紅魚)間八體色整體泛黃,頭頂有明顯的八字形黃色條紋,因而得名間八😊 咬落去非常肥美,口感相當濃香👍🏻仲有油脂既香味😋串燒厚切牛舌牛舌口感唔錯,燒得剛剛好👍🏻廣島蠔大粒肥美,味道鮮甜😚塩焼白鱔燒白鱔香口脆美😋紫蘇雞皮蝦手工名物海老燒,好特別嘅串燒,好喜歡創新菜式😍估唔到一齊食會係咁香口咁惹味😋紫蘇葉又解咗雞皮既油膩感覺好正😋關東煮🍢雞蛋、紀文竹輪、籮白、娟豆腐、淮山卷及五木魚餅 佢哋嘅關東煮非常豐富,有好多材料,味道唔錯👍🏻什錦天婦羅湯烏冬好特別,湯烏冬有蒜
番茄汁刺身沙律🥗
魴鮄
間八(章紅魚)
串燒
厚切牛舌
牛舌口感唔錯,燒得剛剛好👍🏻
廣島蠔
大粒肥美,味道鮮甜😚
塩焼白鱔
燒白鱔香口脆美😋
紫蘇雞皮蝦
關東煮🍢
什錦天婦羅湯烏冬
好特別,湯烏冬有蒜心、海帶湯底好清甜,炸天婦羅🍤炸得非常薄脆👍🏻