2024-06-12 37 views
🍱餐廳:酒屋一杯喜🏫地址:清風街1A~1B號美城花園大厦地下KL6號舖呢排冇乜帶媽咪去威,今日就帶佢去居酒屋食嘢,有驚喜呀😄~一喜壽喜和牛和牛肉質細嫩多汁,入口即化❤️溫和的醬料加鮮蛋恰到好處,不會蓋過牛肉本身的鮮甜,口感層次豐富,整體呈現的色彩誘人,視覺效果令人食指大動,另外食落去感受到肉汁在口中散發出的甜香,令人難忘,係十分出色的和牛料理😋~刺身沙律師傅毫不吝嗇,有很多三文魚粒、吞拿魚粒及墨魚片粒,鮮味十足,配以新鮮的沙律菜,調味適宜,是很開胃的前菜,絕對不容錯過😄~刺身盛合5點有紅衫魚、金線鯛、油甘魚、帶子同蝦,超級無敵新鮮的刺身,真係食得暢快❤️各刺身均帶光澤,鮮味十足,個人覺得最特別的是其中的金線鯛魚,身上就好似繡了金線一樣,真係有啲唔捨得食🤣~串燒來居酒屋冇理由唔試吓串燒嘅,點了紫蘇雞皮蝦卷、厚切牛舌同鹽燒白鱔,紫蘇雞皮蝦卷配搭有創意,蝦肉鮮嫩彈牙;牛舌煙韌有嚼勁;鹽燒白鱔燒得外脆內嫩,全部都十分高質😋~野菜湯烏冬營養豐富,新鮮蔬菜的香氣在熱湯中散發,滑順彈牙的烏冬又係媽媽的至愛!湯底有蔬菜的鮮味又不會過於濃郁,清新可口,真係簡單又美味、充滿溫暖家的感覺的美食🥰總括來說,這裏裝
🍱餐廳:酒屋一杯喜
🏫地址:清風街1A~1B號美城花園大厦地下KL6號舖

呢排冇乜帶媽咪去威,今日就帶佢去居酒屋食嘢,有驚喜呀😄

~一喜壽喜和牛

刺身沙律

刺身盛合5點

~串燒

~野菜湯烏冬

總括來說,這裏裝修有格調,地方寬敞,有日本feel,各款菜式均有很高的質素,服務賓至如歸,令人驚喜,值得再次回訪!