假日同屋企人行百貨公司都會見到呢間別天神大排長龍,座位不多,拉麵款式只有兩款,真係貴精不貴多🙈所以揀左平日黎試下,幸好12點到不用排隊別天神套餐|$105套餐可以揀蟹子沙律或者一份四隻餃子,我揀左後者,不過皮煎得未夠香🙁雖然有肉汁,但偏油一點同埋唔脆口,每檯都有一碗辣芽菜,單食辣味會好重,所以建議加入湯一齊食,中和豚骨湯的滯膩😋湯底奶白色,用左豬骨和水熬成,冇加任何味精、防腐劑,天然又濃郁豚骨味🥰麵身偏幼身,質軟硬適中,叉燒質感柔軟,唔會覺得好油膩,整體不錯蝦味噌豚骨湯麵|$85期間限定既蝦味噌湯,超級香濃🤤大量櫻花蝦味配合豚骨湯,鮮味大大提升,湯內仲有三片厚切叉燒同粟米,麵質都好彈牙,掛湯力高

別天神套餐|$105

蝦味噌豚骨湯麵|$85
2021-11-11
$100 (Lunch)