6 day(s) ago 0 views
位於太古廣場三期附近居然發掘到有間隱世嘅串燒店餐廳,酒常堯位於難道街一條隱世嘅後巷,餐廳氣氛舒服,正如餐廳名Chill我同朋友叫咗唔同嘅串燒,我哋坐低叫嘢仲發現餐廳七點前仲有happy hour套餐優惠,$88就包括了一杯少爺啤酒及三款串燒,非常抵食。另外我哋仲叫咗唔同串燒小食:豬頸肉自家製免治雞肉棒秘製醬燒豆腐燒西蘭花苗雞翼,雞頸,雞軟骨(happy hour 套餐)鵪鶉蛋黑安格斯牛小排迷你甜樹明太子燒飯團餐廳串燒用心製作,個人非常喜歡佢哋嘅自家製免治雞肉棒,非常多汁,配上蛋黃及甜豉油,最後個汁仲可以拎嚟點飯團食。明太子燒飯團亦花上唔少時間用心燒製,外皮香脆,入面軟糯,非常惹味。酒常堯Grill & Chill (灣仔)灣仔蘭杜街2號麗都大廈地下1號舖 @grill_n_chill_hk

另外我哋仲叫咗唔同串燒小食:
豬頸肉
自家製免治雞肉棒
秘製醬燒豆腐
燒西蘭花苗
雞翼,雞頸,雞軟骨(happy hour 套餐)
鵪鶉蛋
黑安格斯牛小排
迷你甜樹
明太子燒飯團

酒常堯Grill & Chill (灣仔)