2 day(s) ago 0 views
朋友在灣仔返工,因為試過這店的set lunch已覺得正,決定要晚上約埋我哋幾個朋友一齊來食串燒!價錢屬合理水平。飲啤酒,有個串燒set,$88一杯生啤連三款串燒,抵到爆!知道串燒要拆開來share食,有一特別的小鐵义,有咁嘅工具提供,好細心!串燒係日式的。燒和牛,靚食材。我哋點的都係平時常食的大路嘢,但食得出製作認真,調味啱啱好,連明太子燒飯團都好味喎!好欣賞呢度嘅汁醬,燒黑豚腩本身已好味,但加埋個醬,更正!除咗燒烤食品,小食都高水準,酸辣鳳爪、辣味付枝豆全都值得一試。我哋三個都一致認為,呢度連炸物好好味,同我哋喺日式炸物店食嘅一樣咁好味!呢個吉列炸蠔屬必點!更要讚嘅係呢度嘅店員勁nice,連我去厠所,佢哋知道度門偏重,主動話幫忙,這種態度好窩心,愛小店就係愛呢種親切感!

價錢屬合理水平。

飲啤酒,有個串燒set,$88一杯生啤連三款串燒,抵到爆!

串燒係日式的。

燒和牛,靚食材。

好欣賞呢度嘅汁醬,燒黑豚腩本身已好味,但加埋個醬,更正!

2024-09-04
Dinner
餐廳座位都幾寬敞,有吧枱位同埋卡位,呢到嘅裝修主要採用水泥風格,低調得來有質感,環境都好舒服,要讚一讚呢到嘅抽風做得好好,完全冇油煙味😋3點-7點係happy hour時段,$88 包一杯嘢飲+3串串燒,朋友揀咗少爺啤🍻,好易入口,飲落甜甜哋,同一般啤酒好唔同😗 我呢排有啲熱氣,所以就揀咗檸檬薏米水,可以清熱氣😉😂Happy Hour嘅串燒都有唔少款式揀~我哋揀咗雞翼、雞頸肉、雞軟骨、日本小甜薯、秋葵、青椒🫑呢度全部嘢食都係即叫即燒,所以真係要俾多少少耐性等🤤食物樣樣都好好食,調味適中又香口,完全冇伏!私心推介以下呢幾樣:汁燒免治雞肉軟骨棒,呢度嘅軟骨棒相信係自己整,唔係入貨嗰啲,啖啖雞肉加埋月見汁撈埋一齊食,口感好豐富🤟🏻日本小甜薯:味道好香甜,口感軟糯,質感勁幼滑🤤可以連皮食,一啖一粒🤤鹽燒雞翼:最高層次嘅燒雞翼係將表面燒到焦香,而入面keep住嫩滑又juicy,呢到完全做到💯💯

私心推介以下呢幾樣:

6 day(s) ago 0 views
位於太古廣場三期附近居然發掘到有間隱世嘅串燒店餐廳,酒常堯位於難道街一條隱世嘅後巷,餐廳氣氛舒服,正如餐廳名Chill我同朋友叫咗唔同嘅串燒,我哋坐低叫嘢仲發現餐廳七點前仲有happy hour套餐優惠,$88就包括了一杯少爺啤酒及三款串燒,非常抵食。另外我哋仲叫咗唔同串燒小食:豬頸肉自家製免治雞肉棒秘製醬燒豆腐燒西蘭花苗雞翼,雞頸,雞軟骨(happy hour 套餐)鵪鶉蛋黑安格斯牛小排迷你甜樹明太子燒飯團餐廳串燒用心製作,個人非常喜歡佢哋嘅自家製免治雞肉棒,非常多汁,配上蛋黃及甜豉油,最後個汁仲可以拎嚟點飯團食。明太子燒飯團亦花上唔少時間用心燒製,外皮香脆,入面軟糯,非常惹味。酒常堯Grill & Chill (灣仔)灣仔蘭杜街2號麗都大廈地下1號舖 @grill_n_chill_hk

另外我哋仲叫咗唔同串燒小食:
豬頸肉
自家製免治雞肉棒
秘製醬燒豆腐
燒西蘭花苗
雞翼,雞頸,雞軟骨(happy hour 套餐)
鵪鶉蛋
迷你甜樹
明太子燒飯團

酒常堯Grill & Chill (灣仔)
𓄧 𓄧 𓄧灣仔蘭杜街小巷有一家型格的串燒店 — 酒常堯。店內有一張大的吧枱,其餘座位不多,但串燒真的超高質!推薦大家一去!𓍱 雞軟骨 $38𓍱 雞腳筋 $38雞軟骨爽脆有油脂香。雞腳筋口感煙靭惹味,這部位亦不常見,個人私心推薦。𓍱 秘汁牛肋 $42𓍱 黑安格斯牛小排 $88這𥚃的牛亦非常有水準,肉質肥美,牛味香濃。特別是牛小排,必點!𓍱 西蘭花苗 $28𓍱 翠玉瓜 $28蔬菜方面比較推薦罕見的西蘭花苗,鮮嫩翠綠,加點點鹽巴已經非常好吃。翠玉瓜厚切多汁,灑上大量木魚,十分足料。𓍱 墨汁墨魚腸仔 $38𓍱 白鱔 $68墨汁墨魚腸仔非常惹味,蠻有特色的。白鱔是必點推介!非常肥美的白鱔,魚皮烤得香脆,咬下去油脂香溢,而且無骨,真的好好好好吃!這𥚃不乏各種酒,但如果不嗜酒的朋友可點羅漢果水($14/樽)清甜解膩。總括而言,這𥚃的串燒令人驚喜,價錢合理。而且地點較隱蔽,可算是隱世高質小店,值得到訪!𓄧 𓄧 𓄧

𓄧 𓄧 𓄧

𓍱 西蘭花苗 $28
𓍱 翠玉瓜 $28
𓍱 墨汁墨魚腸仔 $38
𓍱 白鱔 $68
墨汁墨魚腸仔非常惹味,蠻有特色的。

𓄧 𓄧 𓄧
2024-09-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 黑安格斯牛小排
  • 白鱔
2024-09-11 0 views
舖頭位置十分隱世 大家見到招牌再轉入巷仔 先會見到間餐廳整體環境好幽靜 適合同朋友兩三個傾偈食嘢呢度仲有本地少爺啤生啤 $78 500ml 好抵飲吉列炸蠔外層金黃香脆,裡面是鮮嫩的蠔肉,好鮮甜 高度推介厚燒牛柳牛柳燒得好外脆內嫩,調味十分有層次感 厚燒牛舌心每一片都厚實可口,搭配新鮮的洋蔥,肉質滑嫩,味道層次分明蘆筍豬肉卷這道菜的搭配非常新穎,脆脆的蘆筍包裹著嫩滑的豬肉 仲有啲芝士雞蠔肉外皮十分酥脆,肉質滑嫩 燒烤手法好值得一讚白鱔燒白鱔好爽口! 油脂分布得啱啱好 淡淡都食到魚嘅新鮮同埋魚油嘅香氣
舖頭位置十分隱世 大家見到招牌再轉入巷仔 先會見到間餐廳

整體環境好幽靜 適合同朋友兩三個傾偈食嘢

呢度仲有本地少爺啤生啤 $78 500ml 好抵飲

吉列炸蠔
外層金黃香脆,裡面是鮮嫩的蠔肉,好鮮甜 高度推介

厚燒牛柳
牛柳燒得好外脆內嫩,調味十分有層次感

厚燒牛舌心
每一片都厚實可口,搭配新鮮的洋蔥,肉質滑嫩,味道層次分明

蘆筍豬肉卷

雞蠔肉
外皮十分酥脆,肉質滑嫩 燒烤手法好值得一讚

2024-09-10
2024-09-10 0 views
灣仔近金鐘的這一邊有種地靈人傑的感覺,而蘭度街簡直是一條「食街」。這店在在街頭近電車路的一邊,入口在小巷內的一個隱蔽位置,有種尋幽探秘找美食的感覺。一定要follow 這店的IG! 可以獲得免費小食一客。免費小食是好好味的蕃茄漬物!Happy hour 有$88啤洒加串燒三串的套餐,必點! 相信是店主的女子親切友善 ,向我們推介了幾道美食:雞軟骨、雞尾、雞頸,全都好味。我自己則愛吉列炸蠔,一客六隻,方便多人share,又抵食。枝豆含豐富蛋白質,這裡的枝豆加了日式醬汁,惹味,大愛!燒鰻魚皮脆,店主推介的這個雞蠔肉,啖啖肉而且juicy,調味也好。要讚的是,除了串燒,小食精彩,特色鴨舌,麻辣味,食不停口。酸辣鳳爪也屬必點!一口和牛超好味,入口即溶的和牛燒得剛好,必食!越坐得耐越熱鬧,見店主和店員與客人有講有笑,做熟客生意即表示是一間好店,因為好店才有回頭客!
一定要follow 這店的IG! 可以獲得免費小食一客。
免費小食是好好味的蕃茄漬物!
Happy hour 有$88啤洒加串燒三串的套餐,必點!

我自己則愛吉列炸蠔,一客六隻,方便多人share,又抵食。

枝豆含豐富蛋白質,這裡的枝豆加了日式醬汁,惹味,大愛!

要讚的是,除了串燒,小食精彩,特色鴨舌,麻辣味,食不停口。

酸辣鳳爪也屬必點!

一口和牛超好味,入口即溶的和牛燒得剛好,必食!
2024-09-04
  • 吉列炸蠔
  • 一口和牛
2024-09-08 0 views
🍊 餐廳名稱:酒常堯Grill & Chill (灣仔)🐝 味道:7.5/10環境:7.5/10整體分數:7.5/10💰人均:$200+———————————————————同同事們做完野,想去搵間又有得食又有得飲嘅餐廳。呢間隱世嘅串燒bar需要花啲心思去搵下,不過真係值得一試!有著各類型嘅酒,fit晒每個人嘅喜好,今次就飲左本地少爺啤!食物種類都叫左好多唔同,揀左啲推介款俾大家參考下。秘汁燒生蠔 💰38@1生蠔同我手掌差不多大,肉厚且鮮味十足。而且個秘汁係昇華到去另一個層次,食到有啲芥末但又唔會好過份,之後仲攞左呢個汁去食其他串燒!白鱔💰68好有驚喜,除左調味一流之外,口感係爽口彈牙feel!掌中寶💰38平時都唔多見出面有得食,食落好似食緊軟骨咁好好味。雞中翼💰38闆娘大推MNYY! 同平時食開嘅雞翼味道有啲分別,皮燒得好脆口!!雞軟骨棒餃子💰68口感好豐富嘅餃子,軟硬兼施!磯煮鮑魚💰108唯一嘅冷盤,不過好易咬開唔會太橡筋feel。
🍊 餐廳名稱:酒常堯Grill & Chill (灣仔)🐝

味道:7.5/10
環境:7.5/10
整體分數:7.5/10

💰人均:$200+
———————————————————

秘汁燒生蠔 💰38@1

白鱔💰68
好有驚喜,除左調味一流之外,口感係爽口彈牙feel!

掌中寶💰38
平時都唔多見出面有得食,食落好似食緊軟骨咁好好味。

雞中翼💰38

雞軟骨棒餃子💰68
口感好豐富嘅餃子,軟硬兼施!

磯煮鮑魚💰108
唯一嘅冷盤,不過好易咬開唔會太橡筋feel。
2024-09-04 0 views
真係好鐘意同朋友去食串燒,放工去左灣仔搵左間高質串燒店可以同朋友一路飲住啤酒,一路食串燒,夠曬 Grill n Chill 餐廳以吧枱設計為主,用餐時夠曬左氣氛,坐左一陣就全場爆滿真係岩曬係附近放工嘅上班族來輕鬆一下,享受美味嘅燒食物方面:鵝肝多士 : 多士用牛油烤得香脆,鵝肝外脆肉軟,充滿油脂感,再加上黑魚籽,口感加豐富白鱔 : 外皮燒得香脆,肉質爽彈鮮味免治雞肉棒(自家製): 免治肉及雞軟骨製成,再蘸上滑溜既日本蛋,有口感又Juicy鹽燒鯖魚 : 鯖魚燒得外皮香脆,肉質幼滑味濃,加少少檸檬汁及醬汁道更佳特色鴨舌 : 鴨舌帶辣,肉嫩鮮美,越越想食多幾條秘汁牛肋 : 肉質細嫩,味道濃郁,再配上秘製醬汁,夠曬惹味羽衣甘藍 : 羽衣甘藍做串燒第一次試,加上醬汁同鰹魚絲,味道有驚喜厚燒牛舌心 : 牛舌心厚身,口感煙韌彈牙,再加上洋蔥做調味,非常美味鵪鶉蛋 : 內層香味濃郁,做佐酒美食就無得彈雞中翼 : 雞中翼燒到外脆內嫩,味道一流西蘭花苗 : 西蘭花燒得嫩滑,加上鰹魚絲,口感特別粟米天婦羅 : 將一粒粒粟米蘸上炸粉去炸成天婦羅,食落有口感,味道有驚喜清酒煮大沙白 : 沙白夠曬大隻厚身,再加上
真係好鐘意同朋友去食串燒,放工去左灣仔搵左間高質串燒店

餐廳以吧枱設計為主,用餐時夠曬左氣氛,坐左一陣就全場爆滿

真係岩曬係附近放工嘅上班族來輕鬆一下,享受美味嘅燒
食物方面:

白鱔 : 外皮燒得香脆,肉質爽彈鮮味
特色鴨舌 : 鴨舌帶辣,肉嫩鮮美,越越想食多幾條
秘汁牛肋 : 肉質細嫩,味道濃郁,再配上秘製醬汁,夠曬惹味

鵪鶉蛋 : 內層香味濃郁,做佐酒美食就無得彈
雞中翼 : 雞中翼燒到外脆內嫩,味道一流

西蘭花苗 : 西蘭花燒得嫩滑,加上鰹魚絲,口感特別
清酒煮大沙白 : 沙白夠曬大隻厚身,再加上清酒煮到嫩滑又帶有鮮味,酒味濃郁入口
2024-08-28 96 views
今晚去咗灣仔嘅酒常堯,入面環境幾隱蔽,但一入去就感覺到氣氛幾好,仲有啲Bar嘅feel。呢度嘅串燒真係值得一試,食物質素相當高。-原隻燒魷魚:新鮮到不得了,經過烤製後外脆內嫩,咬落去肉質彈牙,味道非常出色。- 秘汁燒生蠔:生蠔配上獨家秘製醬汁,口感鮮香濃郁。醬汁調得剛好,唔會蓋過蠔肉本身嘅鮮味,反而令整體風味更豐富。- 白饍:烹飪得恰到好處,保留住白饍原本嘅味道,仲能吸收醬汁,清新可口。- 燒油甘魚鲛*:油甘魚鮫肉質厚實,烤得外皮香脆,內裡保持住鮮嫩多汁。- 免治雞肉棒:雞肉棒做得幾講究,肉質滑嫩多汁,散發住淡淡肉香,搭埋隻日本蛋,味道真係正到爆。- 厚烧牛舌心:牛舌心肉質細膩,烤製後保持住軟嫩多汁,鮮香味十足,真係一流。- 鹽燒黑豚腩:黑豚肉質鮮嫩,每一口都好Juicy,簡單嘅鹽烤手法能夠突顯肉嘅美味,咬下去口感恰到好處。overall 酒常堯嘅串燒無論係烹調技術定口味都表現得相當出色,能夠保持食材本身嘅味道,還能設計出多層次嘅口感體驗。真係幾值得返黎再試!

2024-08-28 66 views
好開心! 今日約左靚女去灣仔happy hrs 及食飯, 發現到灣仔有間好chill 既串燒食物, 正門冇咁起眼, 係個巷仔入面! 一入餐廳, 見到一個好大好chill既吧頭, 我同朋友就坐喺吧頭到, 感覺好舒服同好chill. 因為靚女朋友都係好喜歡飲酒的, 所以我哋就先點一支汽酒, 員工上上下下都好親切, 因為餐廳喺新開的, 所以我哋就叫員工佢哋介紹食物俾我哋。 咁我哋今次就決定相信員工既介紹, 就點了以下美味既食物1) 磯煮鮑魚2) 辣酒煮蜆3) 紫蘇葉虎蝦雞皮4)掌中寶5) 魚水泡6)煙肉荔枝卷7) 雞蠔肉8)厚燒牛舌心9)羽衣甘藍10)鹽燒黑豚腩11)秘製燒豆腐12) 西蘭花苗共食咗12樣,全部都係覺得好特別同埋好好味呀, 無論賣相同埋味道都非常出色,有啲其實係第一次見到的,原來咁樣整法都可以。我覺得無論係食物同埋環境氣氛都非常之出色開心, 所以我哋就點咗兩支汽酒🤗!價錢又很合理, 朋友話想生日都喺度搞個生日飯。應該都好開心的!
1) 磯煮鮑魚
10)鹽燒黑豚腩
11)秘製燒豆腐
12) 西蘭花苗
2024-08-27 51 views
朋友係🚇灣仔返工,所以就係附近搵咗呢間隱世🔥串燒酒吧🍻餐廳食吓嘢傾吓偈,呢度嘅職員💁‍♀️同埋老闆對各位客人都好熱情,所以好好氣氛🥰。佢哋仲有出面比較少有嘅少爺啤酒廠嘅🍺手工生啤,真係夠晒新鮮好飲!泰式🇹🇭燒牛肉十分之香嫩富牛味,加上少少酸辣🌶️嘅泰式醬汁,食落好開胃🤤。燒魷魚🦑嘅尺寸中等,但咬落肉質🤩Q彈又鮮味,鹹香十足😋。雞蠔肉每隻雞🐓只係做到一串,係雞嘅稀有部位😆,肉質軟嫩而且多汁,外皮亦都🔥燒得好香脆,層次感豐富👍!山葵淮山漬物十分之清爽😊,入口有少少酸加上少少山葵香😛,真係令人精神為之一振💪。燒明太子配上🥒青瓜片,集合咗鹹香辣🌶️爽於一身,絕對係佐酒🍻嘅最佳小食!燒西蘭花苗🥦十分之考師傅手勢,好似佢哋🔥燒到啱啱好,外香惹味中心仲係幼嫩🌱嘅狀態絕對唔容易。呢度嘅老闆同職員💁‍♀️都好健談,傾咗兩句佢哋😍仲請咗我哋飲一小杯老闆私伙嘅威士忌添🥃!呢度嘅免治🐓雞肉棒係佢哋自家製嘅,🤤雞肉好香嫩入面仲加咗爽口🤩嘅雞軟骨碎,配埋特製嘅💧醬汁同埋生蛋黃,入口十分美味😋!燒油甘魚鮫🐟外皮香脆入面魚肉十分之🥰嫩滑鮮味,火喉控制得好好👍,入口仲十分之肥美添😊!🧂鹽燒黑豚腩鹹香十足,🐖肉質又有咬口,🔪切到

燒魷魚🦑嘅尺寸中等,但咬落肉質🤩Q彈又鮮味,鹹香十足😋。

🧂鹽燒黑豚腩鹹香十足,🐖肉質又有咬口,🔪切到細細件餸酒🍻一流呀。
Dinner
話說今日小弟同女朋友大人拍拖路過灣仔見到蘭杜街後巷有間新開既隱世串燒店,行到攰攰哋有啲肚餓。眾所周知,餓親女朋友大人後果好嚴重。於是膽粗粗一試入到餐廳搵個位坐低,枱面上見到Follow ig 有小食送,就係呢個辣芽菜漬👇🏻
2024-08-26
辣芽菜漬
少爺啤
燒聖子
清酒煮蜆
蘆筍豚腩卷、燒西蘭花、燒羽衣甘藍
汁燒魷魚
墨魚腸仔
泰式燒牛肉
甲羅燒
午魚一夜干
2024-08-27 31 views
灣仔蘭杜街隱世串燒酒bar, 食下串燒飲番杯真係好爽,生啤啤酒都多元化,還有wine話梅車厘茄口感又脆又甜,一啖下去即刻爆出味道。話梅的酸甜滋味配合車厘茄的清新,清新過喉磯煮鮑魚入口q 彈可以感受到鮑魚細滑入味的質感。厚燒牛舌心外表焦焦,撕開一層後,裡頭嫩滑多汁,彷彿要融化了一樣。牛舌的鮮味醇滑,配合微微的焦香,泰式燒牛肉入口即化,肉質軟嫩味道清香,配合泰式醬汁的酸辣鮮香,令人欲罷不能。每一口都有不同的口感,既有軟滑的,又有微焦脆爽的,蟶子皇保留了鮮甜嫩滑的原味,連皮帶肉咬落彈彈牙,更添一絲鮮香原隻燒魷魚彈牙有嚼勁,表面焦焦脆脆,但裡頭仍保持Q彈的口感。咬開的一刻,即時散發出濃郁的魷魚香氣辣酒煮蜆鮮甜可口,蜆肉飽滿Q彈,蜆殼餘下微辣而醇厚的酒汁,簡直是一絕。煙肉茘枝卷口感香濃,煙肉軟嫩多汁,配合茘枝的自然甜味,更添一重香氣,絕對是人間美味。每一口入喉齒頰留連

磯煮鮑魚入口q 彈可以感受到鮑魚細滑入味的質感。

2024-08-26 52 views
收工接老婆行過灣仔蘭杜見到一條横巷有箭嘴射燈指示好似有好野食, 老婆話未食過呢間就入去試下啦!坐位唔算多不過環境幾舒服!入黎既大部份人都係坐bar枱, 可能都係鍾意吹下水飲下酒!氣氛都唔錯!我們的是日晚餐:特色鴨舌~$68, 辣辣地餸酒最啱!秘汁燒生蠔 x2 ~ $76 D蠔又香又大隻!芝士蒜蓉加wasabi味道真係一絕!A5鹿兒島和牛他他 ~ $198 片片和牛都好juice 停唔到手!蘆筍豬肉卷~$42 雞蠔肉~$42 肉嫩多汁!黑安格斯牛小排 ~$88 口感十足好彈牙!牛骨髓(製作需時) ~$188夾住塊多士一齊食一啲都唔肥!好似食緊迷你版鵝肝!椒鹽軟毂蟹(製作需時)~$78 唔會話好多面粉生粉影響蟹嘅味道, 而且加左鹹蛋黃令佢更香脆野味!真係估唔到每一道食物都有驚喜, 睇得出佢哋好有heart.

我們的是日晚餐:

特色鴨舌~$68, 辣辣地餸酒最啱!

秘汁燒生蠔[需預訂] x2 ~ $76 D蠔又香又大隻!芝士蒜蓉加wasabi味道真係一絕!
秘汁燒生蠔

A5鹿兒島和牛他他

蘆筍豬肉卷~$42
雞蠔肉~$42 肉嫩多汁!

黑安格斯牛小排 ~$88 口感十足好彈牙!

牛骨髓

椒鹽軟殼蟹

真係估唔到每一道食物都有驚喜, 睇得出佢哋好有heart.

2024-08-21
秘汁燒生蠔
A5鹿兒島和牛他他
牛骨髓
椒鹽軟殼蟹
2024-08-25 65 views
🔶🔷🔶灣仔蘭杜街 極秘居酒屋🔷🔶🔷⬇️睇內文食評同地址啦⬇️大家都知金鐘係美食沙漠,所以金鐘番工嘅人好多時都會穿PP3過去灣仔嗰邊食野,造就左蘭杜街呢條食街。嗰日做完運動行入呢條食街,竟然發現後巷有間居酒屋。望入去平日都好旺場,膽粗粗就入去試下。少爺啤($58)、Sapporo ($48)啤酒價錢都算平,食居酒屋真係唔少得飲酒呀。試左唔少食物,燒物火喉岩岩好,無過鹹又唔會燒燶,忍唔住order完一輪又一輪。甲羅燒($98)雞中翼($38)鵝肝($108)明太子蛋白玉子燒($58)雞軟骨棒餃子($68)燒油甘魚餃($128)泰式燒牛肉($108)羽衣甘藍($32)秘製燒豆腐($32)翠肉瓜($28)。而家like餐廳社交平台 + 收藏openrice,就即送小食一客或者無酒精飲品一杯~ 記得要做唔好蝕啦。📍酒常堯Grill & Chill (灣仔)灣仔蘭杜街2號麗都大廈地下1號舖。@grill_n_chill_hk 。#gpigwanchai
🔶🔷🔶灣仔蘭杜街 極秘居酒屋🔷🔶🔷

⬇️睇內文食評同地址啦⬇️

嗰日做完運動行入呢條食街,竟然發現後巷有間居酒屋

望入去平日都好旺場,膽粗粗就入去試下

少爺啤($58)、Sapporo ($48)
啤酒價錢都算平,食居酒屋真係唔少得飲酒呀

甲羅燒($98)
雞中翼($38)
鵝肝($108)
明太子蛋白玉子燒($58)
雞軟骨棒餃子($68)
燒油甘魚餃($128)
泰式燒牛肉($108)
羽衣甘藍($32)
秘製燒豆腐($32)
翠肉瓜($28)

📍酒常堯Grill & Chill (灣仔)
灣仔蘭杜街2號麗都大廈地下1號舖

@grill_n_chill_hk