2020-11-29
本身諗住食小炒打冷,喺Google一search就搵到呢一間,見到佢有羊腩煲就俾佢吸引左過嚟試食。入到舖頭要上一樓先至係佢哋嘅餐廳,餐廳空間都算闊落,衛生情況不錯。忘記影低佢嘅特價餐牌,應該每個季節都有一啲特價嘅小菜,而今次我就叫左佢哋冬季嘅羊腩煲同埋佢哋做緊優惠嘅燒鵝!首先要講一講佢哋嘅燒鵝($58 例牌),首先睇咗價錢就已經俾佢吸引咗,整體方面都方面算唔錯,份量都好足夠,而且皮脆肉嫩,只可惜我叫果碟入邊有好多肥膏,有好幾個都係得皮同肥膏,最後我哋都浪費咗少少。天氣轉涼,點都要叫個羊腩煲。而佢嘅羊腩煲就不過不失,我個人都好鍾意食羊肉嘅,而鍾意食羊既羶味,而佢哋嘅羊肉都炆幾軟,口感都算滑,入邊仲有冬菇同枝竹,用嚟撈飯真係一流👍🏻佢呢都冇椒鹽九肚魚,咁就叫左個黃金鮮魷代替,而佢哋鹹蛋都好香,魷魚亦都唔會好硬,非常之好食😋最後,叫咗一碟時蔬 - 蒜蓉炒豆苗,豆苗新鮮,亦都唔會炒到好鹹,有啲菜嘅鮮甜味!整體來講都算好食,只係可惜我哋人唔算太多唔可以叫太多野黎試,不過有機會都可以再返嚟試一試