4 day(s) ago 0 views
黎到太子呢間居酒屋「朝」,門口位同埋一入去都見到大大既月亮裝飾,入面佈滿日本海報,仲有手寫廚師推介牌,日本風滿滿🏮1️⃣朝邪惡玉子燒($108)我就係衝住那個玉子燒而黎😙玉子燒食落就夠濕潤,甜甜地,中間係拉絲既芝士,再加上面頭既蟹籽👍2️⃣甲羅燒($128)蟹膏、蟹肉、香蔥、蟹籽,在同蛋黃拌勻,成個過程好療癒🥰擺上鱈魚脆片上面食,充滿鮮味。3️⃣慢煮廣島蠔配法包($128)廣島蠔好大粒!擺上件法包上面都覺得有啲墜手😆加埋啲菇、同脆口既法包一齊食正!4️⃣鹽燒白鰻串($68)白鰻皮燒至微脆,肉質爽彈,擠上青檸汁更加好味。5️⃣海膽帆立貝海苔包($148)帆立貝厚身而且好鮮,加上海膽、三文魚籽,一啖食!多重口感係口腔爆發🤩6️⃣月見雞肉棒($48)雞肉棒帶軟骨,有啲口感,配上蛋汁冇得輸!7️⃣牛舌(份)($98)勁靚,牛舌粒軟嫩可口,配上蒜蓉芥末醬,酸甜解膩😋8️⃣富士山柚子梳打($58)9️⃣日本果酒(蜜桃)($58)比想像中大杯,酒味唔算重幾易入口~

1️⃣朝邪惡玉子燒($108)
朝邪惡玉子燒

2️⃣甲羅燒($128)
甲羅燒

3️⃣慢煮廣島蠔配法包($128)
慢煮廣島蠔配法包

4️⃣鹽燒白鰻串($68)
鹽燒白鰻串
白鰻皮燒至微脆,肉質爽彈,擠上青檸汁更加好味。

5️⃣海膽帆立貝海苔包($148)
海膽帆立貝海苔包

6️⃣月見雞肉棒($48)
月見雞肉棒
雞肉棒帶軟骨,有啲口感,配上蛋汁冇得輸!

7️⃣牛舌(份)($98)
牛舌
勁靚,牛舌粒軟嫩可口,配上蒜蓉芥末醬,酸甜解膩😋

8️⃣富士山柚子梳打($58)
富士山柚子梳打

9️⃣日本果酒(蜜桃)($58)
比想像中大杯,酒味唔算重幾易入口~
慢煮廣島蠔配法包
鹽燒白鰻串