2024-11-07 0 views
位於太子花墟附近呢間2 soon cafe,menu除左有西班牙tapas同埋唔同既意粉之外,甜品都好好食!甜品menu好豐富,而且每一樣都係高質既🤩1⃣️蒜香蜜糖焗原隻布里芝士配酸種麵包($108)呢款餐前小食係出面冇見過,中間一大塊布里芝士,原隻鐵鍋烤熱再上檯,放上脆脆既酸種麵包食,芝士本身既鹹香配上少少蜜糖既甜,特別又好食🧀2⃣️伊比利亞火腿忌廉薯餅 ($48)有兩件,炸得好脆身香口,中間既cream好滑~3⃣️蟹肉伏特加蕃茄忌廉粗管通粉($148)粗管通粉食落煙韌,佢既坑紋沾滿蕃茄醬汁,醬汁酸甜帶微辣,加上滿滿既蟹肉,呢款食落好食而且唔膩👍4️⃣明太子忌廉煙肉菠菜大蝦意粉($148)賣相好靚,意粉卷得好靚咁上碟~明太子醬汁掛曬係每一條意粉上面,仲有四隻蝦加三文魚籽。中間意粉仲有啲洋蔥、煙肉、菠菜,一路食落去都唔會覺得單調😋5️⃣流心焦糖燉蛋法式西多士配合桃碎及焦糖餅乾($78)甜品好正!呢個西多士面頭滿滿既焦糖燉蛋醬汁勁邪惡!上面既焦糖脆面,切落去果下已經覺得好療癒🥰西多士係偏軟淋質感,配上流心燉蛋醬整體食落好滿足~仲配有合桃碎同埋lotus餅,多一層脆脆口感。6️⃣焙茶tiramisu($68)茶味

1⃣️蒜香蜜糖焗原隻布里芝士配酸種麵包($108)
蒜香蜜糖焗原隻布里芝士配酸種麵包

2⃣️伊比利亞火腿忌廉薯餅 ($48)
伊比利亞火腿忌廉薯餅
有兩件,炸得好脆身香口,中間既cream好滑~

3⃣️蟹肉伏特加蕃茄忌廉粗管通粉($148)
蟹肉伏特加蕃茄忌廉粗管通粉

4️⃣明太子忌廉煙肉菠菜大蝦意粉($148)
明太子忌廉煙肉菠菜大蝦意粉

5️⃣流心焦糖燉蛋法式西多士配合桃碎及焦糖餅乾($78)
流心焦糖燉蛋法式西多士配合桃碎及焦糖餅乾

6️⃣焙茶tiramisu($68)
焙茶tiramisu
茶味好香!面頭撒滿焙茶粉😍小心食既時候抖氣😂有可能唔小心比粉chok親😂😂中間既cream好軟化而且好香焙茶味。蛋糕都係浸至半濕整體口感食落好一致~

7️⃣ 西班牙油炸鬼配玉桂糖,香濃朱古力醬及雲尼拿雪糕($88)
西班牙油炸鬼
西班牙代表甜品churros!外脆內煙韌,面頭撒上肉桂糖,點埋朱古力醬食或者配雪糕凍熱凍熱咁食都好正!
伊比利亞火腿忌廉薯餅
明太子忌廉煙肉菠菜大蝦意粉