2024-07-02
近年都新開唔少餃子店,愛餃人士的我點會錯過😾小店堅持每日新鮮手工包製,餃子款式多,主要採用梅頭肉同不見天肉 比較軟腍偏瘦豬肉去作餡,啱晒我呢啲唔食肥豬肉嘅人/減緊肥嘅女士🫡每款湯餃都配自家煲狀元九鼎湯,用蘋果、生魚、無花果准山、豬尾骨熬製,十分養生健康餐枱有齊醬料、辣椒醬,隨你發揮。店員會遞上店家自製酸蘿蔔,酸酸甜甜好清新開胃。有時食啲濃口味嘅嘢想清清味蕾,可以試吓酸蘿蔔。雲耳椰菜豬肉餃併元貝豬肉餃 10隻$68眼闊肚窄嘅我決左嗌晒兩隻味,食均佢🤗餃子湯係跟狀元九鼎湯。湯很鮮甜,陣陣魚香味,認證係無味精隻隻餃子都大隻,皮算薄煙韌仲好足料😆元貝餃好特別,有金針菇、乾瑤柱、芹菜、豬肉,整體都幾夾龍鳳松茸煎餃 8隻$98佢係一半黑松露/白松露+松茸包埋一齊,剛上枱聞落香氣四溢,已經流晒口水🤤餃子皮煎到金黃色,脆卜卜👍🏻一咬肉汁爆出嚟,濃烈嘅松露味散出嚟,整體味道都夾白松露香氣較濃烈,入口味道偏淡反而,黑松露嘅香氣弱,入口味道濃好多🤩麻辣松花皮蛋$26麻辣汁配皮蛋,正正常常自家製山楂雪梨水$20淡淡山楂味,唔會好酸,少甜👍🏻清潤蜂蜜檸檬薏米水$20呢杯檸檬較出,飲落會酸啲同甜啲🥹 友人就好鐘意
有時食啲濃口味嘅嘢想清清味蕾,可以試吓酸蘿蔔。
雲耳椰菜豬肉餃併元貝豬肉餃 10隻$68
眼闊肚窄嘅我決左嗌晒兩隻味,食均佢🤗
餃子湯係跟狀元九鼎湯。湯很鮮甜,陣陣魚香味,認證係無味精
隻隻餃子都大隻,皮算薄煙韌仲好足料😆
元貝餃好特別,有金針菇、乾瑤柱、芹菜、豬肉,整體都幾夾
龍鳳松茸煎餃 8隻$98
白松露香氣較濃烈,入口味道偏淡
反而,黑松露嘅香氣弱,入口味道濃好多🤩
麻辣松花皮蛋$26
麻辣汁配皮蛋,正正常常
自家製山楂雪梨水$20
淡淡山楂味,唔會好酸,少甜👍🏻清潤
蜂蜜檸檬薏米水$20
呢杯檸檬較出,飲落會酸啲同甜啲🥹 友人就好鐘意